Las Palmas växer in mer och mer i det här och lyckas man bara vässa till bortaspelet en aning så borde man lösa nytt kontrakt med hygglig marginal.
De gånger jag har slökollat på dem så ser det faktiskt klart hyfsat ut. Och än mer hyfsat på hemmaplan.
Har nu tre raka segrar hemma där Granada, Betis och Sociedad alla har manövrerats ut. På det ena eller det andra sättet.

Malaga inledde säsongen katastrofalt men har växlat upp ordentligt på slutet. Fyra segrar på de fem senaste.
Men mångt och mycket så har poängen trillat in för att brassen Charles helt på egen hand står för målproduktionen i Malaga.
Han står på sju mål. Den närmast bakom, eller de närmast bakom, stoltserar alla på ett varsitt.
Därför är det brottartungt så han nu saknas pga avstängning. Brottartungt just eftersom det inte finns någon annan målskytt. Inte vad de har visat hittills i alla fall.
Men eländet stannar inte där. För offensiven försämras än mer då mittfältaren Nordin Amrabat också han är avstängd.
Om det är nog där?
Nej.
För bortalaget saknar också säsongens genomgående bäste spelare, en annan brasse, Weligton. Mittback med massor av rutin som saknas pga knätrassel. Lämnar ett stort hål med sin frånvaro.
Och då även Miguel Torres saknas sedan tidigare så är det tunt bland mittbacksalternativ.

Att Malaga dessutom, även när de offensiva bästa pjäserna spelat, bara lyckats att göra tre mål på bortaplan under sina nio spelade matcher, det är inget klang och jubel över det, direkt.

Även Las Palmas har en del problem. Mittbacken Pedro Bigas är fortfarande skadad. Vilket är ett avbräck. Men han har å andra sidan inte spelat någon av de där tre senaste hemmamatcherna man vunnit som nämndes ovan, så att jämföra med problemen för Malaga, då pratar vi ändå ljusår.
På pluskontot hittar däremot en Roque Mesa som kliver in på defensiv mittfältsroll. Nyttigt.

Till 2,60, med dessa förutsättningar, så tycker jag nog att Las Palmas måste testas. Väldigt fin möjlighet för en fjärde raka hemmaseger.

This is the stats tab
This is the post tip