Tror Atlético tar en seger borta mot Celta i kvällens sena La Liga-match.

Tvåan mot femman i tabellen, men i realiteten tror jag det skiljer mer än så mellan lagen.

2. Atl. Madrid 18 13 2 3 25:8 41
3. Real Madrid 19 12 4 3 52:18 40
4. Villarreal 18 11 3 4 24:16 36
5. Celta Vigo 18 9 4 5 28:25 31

Tittar vi på formkurvan så är AM seriens mest formstarka lag de 10 senaste omgångarna, medan Celta ligger någonstans i mitten i den tabellen.

Båda lagen spelade cupmatch i veckan och roterade då rätt kraftigt. AM var nog värst i sitt roterande då ingen som startade i onsdags lär starta nu. Celta hade sin cupmatch i torsdagskväll och har således haft mindre tid att förbereda sig inför den här matchen.

Truppmässigt är AM numera så gott som helt skadefria, endast Tiago saknas.

Tänkbar elva:

Oblak; Juanfran, Giménez, Godà­n, Filipe Luà­s; Augusto Fernández, Gabi, Saàºl, Koke; Vietto/Jackson Martà­nez, Griezmann

Celta Vigo saknar alltjämt storstjärnan Nolito, som hade en stor del i lagets framgångar i höstas. För någon vecka såldes sedan nyckelspelaren och lagkaptenen Augusto Fernández till just AM.

Tänkbar elva:

Sergio àlvarez; Hugo Mallo, Cabral, Sergi Gà³mez, Jonny; Radoja, Wass; Orellana, Pablo Hernández, Bongonda; Iago Aspas

AM maler på medan Celta Vigo, som var en sensation i höstas, tappat lite fart på senare tid. Inte minst i takt med att man fått ett par avbräck. Även om Celta roterade i veckan så spelade man cupmatch en dag senare än AM. Även om man som sagt roterade så är det ändå något som tar fokus.

AM är en poäng efter Barca nu, och med tanke på att både katalanerna och marängerna vann igår är det bara seger som räknas. Ett skadefritt Atlético som knappt släpper in mål överhuvud taget känns i nuläget som ett mer stabilt lag än hemmalaget. I och med att Jackson Martinez numera är åter från skada (och i allt bättre form) har man någon som på allvar kan avlasta Griezmann i poänggörandet.

Det har regnat rejält i Vigo de senaste dygnen då jag väntar mig en matchbild där Celta för spelet på en regntung plan medan AM försvarar sig bra och kontrar vasst.

Tror Simeones mannar har vad som krävs för att helt enkelt gneta till sig en trea här. Utvilade, skadefria och hungriga ska man ha bra chans mot ett Celta som tappat lite fart den senaste tiden.

This is the stats tab
This is the post tip