Speltips

Speltips Vikings - Seahawks

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2016-01-10 19:00 Spela här

Speltips Vikings - Seahawks
Land: USA Liga: NFL
Odds: 2,10 Speltips: Seahawks -5,5
2016-01-10 19:00 Vikings - Seahawks Seahawks -5,5 2,10 Bjorken128

Vilken inledning på NFL-slutspelet det var igår! Först en total överkörning från Chiefs som fullständigt krossade Texans med hela 30-0 (Satt själv på -5,5 och -13,5 på Chiefs) , och natten fortsatte med en spännande match mellan där Bengals bjuder Steelers på segern efter att idioten Burfict (som drar på sig mängder med onödiga bestraffningar i varje match) och Jones drog på sig 30 yards i bestraffningar som gjorde att Steelers kunde sparka in ett enkelt field goal för segern. (Hade själv inte spelat på matchen, men kul att se var det).

Så, vad har årets andra slutspelskväll att bjuda på? Jo, Först ut är Vikings hemma mot Steelers, och sen fortsätter det med en på förhand helt öppen match mellan Redskins och Packers (Go Packers!).

Den tidiga matchen känns dock inte lika öppen. Här känns det på förhand som att Seahawks har väldigt goda chanser att ta sig vidare, och mitt huvudspel kommer vara Seahawks -5,5 @2,10 hos bet365 .

Seahawks startade säsongen lite knackigt, och man var 4-5 efter 9 spelade matcher. Ju längre säsongen gått har man dock hittat sitt spel bättre och bättre, och avslutade med att gå 6-1 dom sista 7 matcherna, inklusive en seger mot kvällens motståndare Vikings, i Minnesota, med klara 38-7. Säsongsavslutningen gjorde att man landade på 10-6 för säsongen, och blev 2:a i NFC West.

Vikings gick 11-5, och avgjorde NFC North i säsongens sista match mot Packers då man vann med 20-13. Dock levde matchen hela vägen in i mål, men man lyckades avvärja Rodgers sista passning och tog därmed hem divisionen. Man har gjort en bra säsong, men min känsla för Vikings är att man har gjort det bra mot dom sämre lagen, men haft svårt när man ställs mot riktigt bra motstånd.

Ska Vikings ha skuggan av en chans i den här matchen måste Special Teams spela väldigt bra, och så måste RB Adrian Peterson ha en riktigt bra dag på jobbet. Det kommer vara kallt, och svårkastat/fångat. Samtidigt har inte Vikings jättemånga "vapen" framåt, så stoppar Seahawks Peterson är extremt mycket vunnet. Och det tror jag man kommer att göra, och då kommer Bridgewater bli tvungen att försöka gå på större passpel, och så kommer det komma minst 1, troligtvis fler, interceptions.

Seahawks har däremot fler offensiva vapen. Förutom bättre receivers så har man dessutom en QB i Russel Wilson som är extremt mobil som själv kommer hålla försvaret ärligt, och ,trots Marshawn "Beast Mode" Lynchs frånvaro, även bra springspel av Thomas Rawls.

Nu blev det här nästan en bibel, men poängen är klar. Jag tror att Seahawks kommer att ta hem det här, och jag tror till och med man gör det ganska lätt.

Huvudspelet kommer vara Seahawks -5,5 @2,10, men mindre spel kommer även läggas på -9,5 @2,67 och -13,5 @3,80.

Lycka till vid rygg!

Bjorken128 - 10 Januari, 2016, 12:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!