Speltips: Seattle Seahawks vs Minnesota Vikings

Sport: Amfotboll
Spelstopp: 2016-01-10 19:00
Land: USA
Liga: NFL
Odds: 1,92
Tips: Seahawks -4,5
Inleder med en kort sammanfattning från gårdagens två matcher. En riktigt härlig dag igår när kamperna i AFC Wild Card-runda avgjordes. Mitt bästa spel för hela helgen dvs Kansas City Chiefs -1,5 räckte och blev över - med råge. En fullständig utskåpning. Jag tyckte däremot synd om Bengals som än en gång ger bort sin vinst mot Steelers. Jag tippade en tajt tillställning och spelade Bengals +2,5, vilket föll i god jord. Det är dock sorgligt att se ett lag dra på sig helt onödiga penalties som Bengals gör i slutskedet. Det är ännu mer sorgligt, eftersom domarna före matchen berättade att med tanke på bägge lagens tidigare "strul" kommer de vara ännu mer petnoga i denna match. DEN infon fick ALLA spelare och coacher före match. Nåväl; Steelers vann och går vidare i slutspelet.

NU till NFC's första match i Wild Card-rundan. Den mellan Minnesota Vikings mot Seattle Seahawks. När jag har analyserat helgens samtliga fyra matcher var denna, i mitt tycke, den näst enklaste att bena ut. Före allt surr om kyla och tuffa vinterförhållanden dök upp på radarn. De senaste rapporterna indikerar på en kulen afton runt -9 till -18. Sak samma. Alla vet om dessa förhållanden nu och får agera utifrån den vetskapen och erfarenheten.

Jag kommer att spela Seattle Seahawks -4,5 till oddset 1,92 hos Unibet. För mig är Seattle kanske i sitt allra bästa slag när det gäller som mest. Det är fascinerande statistik att ta till sig när Seattle vunnit sina senaste fem bortamatcher varav de senaste tre med produktionen 109-19. Sug på den; 109-19! Osannolikt starkt.

Storylines till spelvalet med tillhörande analys:

1. Seattles defensiv mot Vikings styrka dvs springspelet och NFL's bäste running back, Adrian Peterson:

Seattle landade på en riktigt stark tredjeplats när NFL-säsongen 2015 summerades upp gällande defense mot run offense. Exv. när Vikings och Peterson mötte Seahawks i vecka 13 stängde defense i Seattle ner Peterson fullständigt. Han lyckades nå 18 yards på totalt åtta löpningar. Snacka om att hålla i schack.

Om vi kollar på AP och hans senaste fem matcher har han snittat 3,6 yards per löpning med boll. Det är inga starka papper. Vi vet dock om hans kapacitet, men denna viktiga match-up - defense vs run offense. Den äger Seattle och då har man också lyckats med att "tackla" ett av de största bekymren.

2. Skydda QB Russell Wilson i sin passing pocket:

Under året har Seattle haft bekymmer med att skydda sin quarterback. Det har varit ett otal antal smällar och sacks som föranlett till en ojämn Wilson inledningsvis. De senaste sju matcherna har det varit annat ljud i skällan. Wilson har fått tid och funnit sin rytm i sin passing pocket och Wilsons spel har varit enastående. Killen har noterats för 24 (!) touchdowns mot bara en interception.

Statistiken förtäljer att Wilsons passer rating var smått fenomenala 118,6 från hans passing pocket. Det är nr 1 bland alla QB's de senaste tre (!) åren. Det som talar för att Wilson skall få det hyggligt behagligt i sin passing pocket i afton är att ytterligare "vapen" till den grymma offensiva linan är tillbaka efter skada - Okung och Sweezy. Den andra hälften av säsongen har Seattle Seahawks haft ett snitt på 31,25 poäng per match. Hyggliga siffror.

För mig är denna punkt nr 2 den allra viktigaste för Seattles framgång i afton. Skydda Wilson och vinn matchen.

3. Special teams:

När det är riktiga vinterförhållanden blir special teams en väldigt viktig del. Blåser mycket och det är råkallt i luften. Det innebär att lagen hellre avvaktar att kicka field goal pga just vind och andra omständigheter. Här är såväl Vikings som Seahawks riktigt duktiga. Tyler Lockett är Seattles vapen. Han snittade ca 26 yards per kickoff return. Beakta detta.

4. Seattles springspel:

Meningen var att Marshawn "Beast Mode" Lynch skulle spela i afton, men han är fortfarande inte helt fräsch från sina magbekymmer efter en operation 25 november 2015. Lynch flög inte ens med till Minnesota. Nu får Seattle än en gång luta sig mot i första hand Christine Michael som snittat ca 5 yards per löpning med boll. Det som är allra viktigast i aftonens match är att skydda bollen och spela enkelt.

Sammanfattningsvis och orsaken till varför jag spelar Seattle -4,5 till oddset 1,92 hos Unibet bygger på ovan nämnda "scener" med tillhörande statistik.

Den senaste matchen mellan Vikings och Seahawks var i just Minnesota vecka 13. Seahawks krossade Vikings med 38-7. Jag tycker Seattle ÄR ännu bättre nu och tänker i mitt stilla sinne; hur skall Vikings kunna rubba Seattle? Russell Wilson är hetare än någonsin med 24 TD's de senaste sju matcherna, Seattles offensiva lina blir förstärkt i afton och det kommer skapa förutsättningar för Wilson i sin passing pocket, samt att springspelet är fullgott, trots avsaknad av "Beast Mode". Seattle Seahawks kommer gå segrande ur denna batalj, trots knepiga vinterförhållanden.

/RoloMartins
  Seattle Seahawks vs Minnesota Vikings
Spela på Speltips Seattle Seahawks vs Minnesota Vikings
RoloMartins - 10 Januari 2016 - 16:30
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Hajpan - 2016-01-10 20:49

Går du plus?


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
13:00  Mendes - Shmyrev
Bordtennis - Challenger series - Mendes
1.80
14:00  Copil - Struff
Tennis - ATP Stockholm - Tiebreak
2.10
16:00  M Ymer - M Zverev
Tennis - ATP Stockholm - Yme hcp +4,5 games
1.91
17:30  Litvinov - Plzen
Ishockey - Extraliga - 2
1.80
19:00  Jönköping - Växjö
Innebandy - SSL - 2 hcp -2,5
1.84
20:00  GCK Lions - Langenthal
Ishockey - Swiss League - 2 hcp -1,5
1.76
20:45  Man City - Napoli
Fotboll - CL - 1 asian hcp -1,5
2.48
20:45  Manchester City - Napoli
Fotboll - Champions League - 1
1.60
02:00  Cavaliers - Celtics
Basket - NBA - 2 hcp +3,5
1.90

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming