Crystal Palace +0 (insatsen tillbaka vid x) borta mot Aston Villa.

Ett av seriens bästa bortalag mot tokjumbon Villa, som har en seger på hela säsongen och fortfarande är utan hemmaseger:

Tabell:

7. Crystal Palace 20 9 4 7 23:19 31
20. Aston Villa 20 1 5 14 16:37 8

Hemma:
20. Aston Villa 9 0 3 6 6:13 3

Borta:
4. Crystal Palace 9 5 2 2 11:7 17

Okej skadeläge i Villa, som sedan tidigare saknar df Amavi och Hutton. Grealish har varit sjuk, men spelar förmodligen. Tänkbar elva:

Guzan,
Richards, Okore, Clark, Cissokho
Gil, Gueye, Veretout, Sinclair
Gestede, Ayew

Palace saknar Bolasie som är skadad och Wickham som inte är match-fit.

Cabaye was taken off with seven minutes to go of their 2-1 FA Cup win at Southampton on Saturday and assistant boss Keith Millen revealed a Monday that the former Newcastle man picked up a small issue along with a couple of other Eagles. “Cabaye got a little knock and there’s a couple of others,” Millen told the pre-match press conference. “But he should be okay for tomorrow. They’ll be travelling.”

Tänkbart lag:

Hennessey,
Ward, Dann, Delaney, Souare,
Cabaye, McArthur
Zaha, Puncheon, Sako

Villa har det tredje lägsta poängantalet efter 20 PL-matcher någonsin.
15 gånger den här säsongen har man släppt in första kassen.
I förrförra omgången förlorade man mot Norwich, förra helgen föll man mot Sunderland. Blytunga förluster.
I helgen blev det bara kryss i FA-cupen, trots i stort sett ordinarie lag och League two-motstånd.
Efter den matchen vädrade ett antal Villa-fans sitt missnöje på ett sätt som för tankarna till de kvartssamtal som de mer hårdföra fansen till svenska storklubbar brukar ha när resultaten sviktar.

Kort sagt, det är inte mycket att glädjas över för Aston Villas fans och spelare just nu.

Spelmässigt ser det inte bra ut heller. Försvaret läcker och framåt händer det inte mycket heller. Att man förlorade mot Sunderland innebar att en av de sista livlinorna rök. Helgens FA-cupkryss hjälpte inte direkt heller. Seger hade kunnat bli något av en energiboost och någon form av självförtroendepåfyllning. I stället blev det kryss efter att man tappat en sällsynt ledning. Blä.

Lite mer uppåt i Palace då. Mållösa tre raka i ligan visserligen, men bara en förlust på de 8 senaste i alla tävlingar och den kom mot ett Chelsea som gjorde sin bästa PL-match för säsongen. Saknar visserligen en riktigt bra striker i nuläget, men tycker det finns ett par riktigt bra spelare i laget. Bakåt är det stabilt, bara tre lag har släppt in färre mål.

Mot bakgrund av allt detta har jag svårt att se Villa ta sin blott andra seger för säsongen här. Med tanke på den kritiska tabellpositionen måste man bjuda upp och gå för seger, tror det kan passa ett kontringsskickligt Palace väldigt bra.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip