Speltips: Memphis-Houston

Sport: Basket
Spelstopp: 2016-01-13 02:00
Land: USA
Liga: NBA
Odds: 1.92
Tips: Memphis ML
Memphis Grizzlies tar emot Houston Rockets i natt. Unibet har faktiskt utsett Houston till knappa favoriter. Jag tror mer på hemmalaget och spelar Memphis ML till oddset 1.92 på just Unibet.

Nattens hemmalag, Memphis, har 21 segrar och 18 förluster hittills under säsongen, vilket kan jämföras med Houstons 19-19. Memphis har två raka vinster, och tre vinster på sina fem senaste. Houston har också tre vinster på sina fem senaste, men de har samtliga tre i rad med sig i bagaget.

Båda lagen spelade senaste i söndags. För Memphis del blev det alltså vinst hemma mot Boston med 101-98. Medan Houston vann hemma mot Indiana med 107-104 efter förlängning.

Något som jag tycker talar för Memphis här är att de har varit riktigt starka på sin hemmaplan den senaste tiden. Memphis har nämligen sex raka hemmasegrar. De slog alltså Boston hemma i söndags. Innan den vinsten hade de vunnit mot Denver, Miami, LA Lakers, Indiana och Washington. Tittar man samtidigt på Houstons sex senaste bortamatcher så hittar man bara två vinster (mot Utah och LA Lakers). Tar man en titt på Houstons samtliga bortamatcher under säsongen så har de 7-10. Det placerar dem på undrehalvan när man rankar ligans bästa bortalag.

Memphis start-pointguard Mike Conley är tveksam till spel. Han har haft skadeproblem och om han är tillbaka i natt så lär han inte kunna gå hundraprocentigt. Men Memphis har visat att de har överlevt utan Conley. Mario Chalmers kan kliva in och ta fler minuter och göra det okej. Senast mot Boston stod Chalmers för 18 poäng, näst flest i Memphis efter Zach Randolph, som gjorde 25.

Det är inget snack om att Houstons största nyckelspelare är James Harden. En spelare som kan göra 40 poäng på de flesta lagen. Att kyla ner Harden en aning blir viktigt här. Men Memphis Tony Allen är en erkänt duktig försvarsspelare som bör kunna göra det jobbigt för Harden. Det finns inget försvar i ligan som enkelt stoppar Harden, men känslan är att Memphis har redskapen för att åtminstone göra det jobbigt för honom. När lagen möttes i Memphis tidigare under säsongen sköt Harden 1/7 från trepoängslinjen och stannade på för honom ganska blygsamma 22 poäng. Då vann Memphis med 96-84. När lagen möttes i Houston fick Memphis inte direkt stopp på Harden, som då gjorde 40 poäng, men Memphis lyckades ändå vinna matchen med 102-93.

Houston är alltså knappa favoriter hos Unibet, men jag tror mer på Memphis. De har fördelen av hemmaplan, en fördel som väger tungt just nu (sex raka segrar är starkt). De har också visat att de har lätt för Houston, då de vann både hemma och borta mot dem i november. De dubbla vinsterna ger också självförtroende.

Jag spelar alltså: Memphis Grizzlies ML till oddset 1.92 på Unibet.
  Memphis-Houston
Spela på Speltips Memphis-Houston
NBA - 12 Januari 2016 - 12:37
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
04:30  Warriors - Rockets
Basket - NBA - 1 hcp -8,5
1.83
12:00  Herbert - Janowicz
Tennis - ATP Stockholm - Tiebreak
1.71
14:00  Copil - Struff
Tennis - ATP Stockholm - Tiebreak
2.10
16:00  M Ymer - M Zverev
Tennis - ATP Stockholm - Yme hcp +4,5 games
1.91
19:00  AIK - Sirius
Innebandy - SSL - 2
2.55
19:00  Storvreta - Falun
Innebandy - SSL - 1:a per under 3,5 mål
1.80
14:00  Krajinovic - Berankis
Tennis - ATP Moskva - Berankis
2.75
19:00  Örebro - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.74

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming