Det är svårt att säga exakt hur oddsen ska sitta på Stepanek i den här matchen, men jag blir djupt överraskad om han inte slår Struff. Alltså, blixten kan ju slå ner och bollen är rund osv men precis allt pekar på att Struff får trassel här.

Han är ju väldigt formsvag nu, tysken. Och vilken drömlottning i första omgången. Hans Podlipnki-Castillo är en av startfältets sämsta spelare, åtminstone på det här underlaget, men ändå blir Struff alltså bruten två gånger…av en spelare som förmodligen inte är topp 500 på hardcourt.

Struff gör sällan bra matcher på hardcourt utomhus, normalt är han en inomhusspecialist och försöker faktiskt hålla sig till grus under utomhussäsongen (så länge det är möjligt).

Så här har det gått på hardcourt utomhus det senaste året:

Förlust mot Luca Vanni med 6-4,7-6, svagt servande av Struff i den matchen.

Förlust mot Elias Ymer med 6-2,,4-6,7-6 i kvalet i US Open, en choke som hette duga i den matchen.

Vinst mot Saketh Myneni 4-6,6-4,6-1, inte så mycket att orda ord.

Förlust mot Garcia-Lopez 6-4,6-4 i andra omgången av Miami Masters, det var på den tiden då Struff var direktkvalificerad till Mastersturneringar.

Vinst mot Benjamin Becker 3-6,6-7,6-4, räddade ett gäng matchbollar.

….det är problem gång på gång och nu är han dessutom formsvag.

Att döma av Stepaneks framträdande i Brisbane så ser det väldigt ljust ut. Tycker att han var klart bättre än Tomic i de två första seten och det märks att han är hungrig på poäng. Han kommer fortfarande in i en del turneringar tack vare skyddad ranking, men han behöver poängen som finns i den här turneringen för att slippa kval till de mindre turneringarna i framtiden.

Stepaneks aggressiva spelstil lär inte passa Struff särskilt bra, han är för svag nere i backhandhörnet och passerslag är knappast tyskens bästa sida. Sen har jag svårt att se honom vara tillräckligt jämn i sina egna servegem för att det här ska gå vägen.

Stepanek vinner till 1,57 hos Unibet … nästan så att peppar- och saltkaret åker fram annars.

This is the stats tab
This is the post tip