Speltips Rekatochklart lopp 1

Sport: Trav
Spelstopp: 2016-01-15 12:30
Land: Sverige
Liga: Kalmartravet
Odds: 2.50
Tips: Vinnare
Vår egen travhäst Rekatochklart startar idag på lunchtravet i Kalmar. Lopp 1 och V65-1. Loppet körs kl 12.45 och kan ses på TV12 och ATG Live. Vi tror att Rekatochklart vinner!

Det finns säkert någon gyllene regel som säger att hästägare inte ska reka sina egna hästar. Det är svårt att vara objektiv och ni som läser det här får ta hänsyn till detta faktum och värdera den här infon som ni vill. Samtidigt har vi ju väldigt bra koll på vår häst.

Rekatochklart är en häst som började karriären väldigt lovande. Han debuterade på 15.8 full väg i voltstart, vann sedan ett lopp med 50 000 kr i förstapris och i den tredje starten var han tvåa på Solvalla från mestadels utvändigt ledaren i ett lopp som vanns av storstjärnan D’One. Tränare och kusken Joakim Lövgren trodde då att han skulle slå D’One från utvändigt ledaren i den sista kurvan men han tappade travet på upploppet och fick nöja sig med andraplatsen. I den fjärde starten var Rekatochklart hårt betrodd i V75 trots bakspår men hade då både halsinfektion och problem med travet och sin skada. Något som han hade i alla sina fyra första starter.

För att göra en lång historia kort och inte bli för nördiga har Rekatochklart haft dubbla gaffelbandsskador och var borta i nästan två och ett halvt år pga skada. Han hade tränat väldigt bra inför comebacken 4 december. Tyvärr blev han sjuk precis innan och vilket gjorde att han blev trött i loppet som trea. Han hade vunnit comebacken utan förkylningen. I det senaste loppet var det planerat att han skulle få ett snällt lopp och köras på chans. Tyvärr kom det aldrig någon lucka och han slutade sjua. Han kändes dock kanonfin i både lopp och värmning enligt Joakim Lövgren.

Om man inte har koll på Rekatochklart och bara öppnar startlistan så kan vi förstå att man som spelare är lite skeptisk till Rekatochklart som favorit idag. Han har bara vunnit ett lopp på sex starter och inte ens tjänat 100 000 kr som sexåring. Det stämmer visserligen i teorin men är en felaktig analys i verkligheten då han tävlade väldigt bra trots skadeproblem i början av karriären och nu sedan comebacken mest fått två lopp i kroppen för att komma igång.

Då motståndet nu är passande och Rekatochklart ska börja tävla på riktigt idag, han behöver bland annat poäng för framtida V75-starter, så tror vi att han har en riktigt bra vinstchans i det här loppet. Det här är en häst som är väldigt bra i förhållande till de pengar han tjänat. Det kanske låter arrogant och vi kan få äta upp det men det känns mest som att Rekatochklart tävlar mot sig själv idag. Fungerar han som han ska vinner han. Visst har några motståndare segrar i raden men det har varit i billiga lopp. 6 Stay Classy gick bra efter galopp senast men har bortsett från det inte visat mycket. 2 Hey Joe verkar vara på gång men vi tror ändå inte han kan utmana Rekatochklart.

Trav är trav och mycket kan hända men om han är så bra som vi tror och hoppas så borde han vinna det här loppet oavsett position!

Spel: Rekatochklart vinner lopp 1 på Kalmartravet - odds 2.50 Unibet

I skrivande stund är Rekatochklart spelad till favorit på V65 (27%) och Unibet erbjuder vinnaroddset 2.50. Vi tror att Rekatochklart kommer vara hårdare spelad än så då loppet väl körs.

Ni kan läsa mer om Rekatochklart i Stall RK-bloggen här på Rekatochklart.com.
Spela på Rekatochklart lopp 1 hos Unibet
Spela nu
Stall RK - 15 Januari 2016 - 11:48
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: