Tabell:
5. West Ham 21 9 8 4 +9 35p DDDWWW
19. Newcastle U 21 4 6 11 -16 18p WDLLLD

Serien fortsätter och faktum är att lite mer än halva säsongen är spelad, och Newcastle fortsätter att dras med skadeproblem. Magpies har hela sex spelare på skadelistan och parkerar på en 19:e plats i tabellen, en poäng från att slippa nedflyttningsplats. Jonjo Shelvey har efter mycket om och men presenterats för klubben och kan möjligen debutera i lördagens match mot West Ham, då Vurnon Anita är tveksam att spela samt Cheick Tioté påväg till China, bort från klubben. Mark i tabellen har förlorats då endast två poäng har plockats på de senaste fem ligamatcherna. Mötte senast Manchester United hemma på St James' Park där Paul Dummet kvitterade i slutminuterna till 3-3.

West Ham spelar på med fyra raka segrar och parkerar på en 5:e plats i ligan, vilket innebär Europa League-spel. Målproduktionen har kommit igång igen efter en torr period på fem ligamatcher, där endast två mål gjordes. Payet har sett riktigt het ut, framförallt i senaste matchen där han korades till man of the match efter ett mål och en assist! Bortaspelet har varit riktigt imponerande där lag som Manchester City, Liverpool och Arsenal besegrades i de tre inledande bortamatcherna. Fem segrar på elva bortamatcher, där endast Arsenal och Leicester har spelat bättre! I formtabellen placerar man sig tätt bakom toppande Arsenal med poäng i alla sex senaste matcher.

Skador:
Newcastle: Anita, Cisse, Dummet och Good missar lördagens hemmamatch mot West Ham. Thauvin, Anita och Riviere är ännu frågetecken.
West Ham: O´Brien och Carroll avstår från spel på lördagen. Kouyate är frågetecken.

*West Ham har hållit nollan i fem av sju senaste matcher mot Newcastle.
*Newcastle har misslyckats att vinna i de fem senaste ligamatcherna.

Kommentar:
Tycker mig se West Ham i ett bra position där laget kämpar för att hålla sig kvar i toppen. Bortaspelet imponerar medan Newcastle bara har vunnit två hemmamatcher av 11 möjliga.

SPEL: West Ham asian 0 (detsamma som draw no bet) spelas till 2.10 hos bet365 , med 2/5 units.

Twitter@HolmbergAke

EDITERAD 2016-01-16 08.36:11

This is the stats tab
This is the post tip