Speltips Kansas City Chiefs vs New England Patriots

Sport: Amfotboll
Spelstopp: 2016-01-16 22:30
Land: USA
Liga: NFL
Odds: 1,63
Tips: Patriots -2,5
New England Patriots tar emot stekheta Kansas City Chiefs hemma på Gillette Stadium.

Två lag som haft olika vägar under året. Patriots spelade som gudar tills deras skadebekymmer tog över och förlorade fyra av de sex senaste matcherna emedan Kansas avslutade med 10 raka segrar och nu i föregående helg demolerade Houston Texans med 30-0. Bekymret för Kansas efter den matchen var att deras stora stjärnor som WR Maclin som gick av skadad emedan LB Houston och LB Tamba Hali redan spelade skadade, MEN samtliga kommer köra i afton, men de är som sagt EJ på topp och det räcker inte mot New England Patriots.

Jag är dock mest fascinerad av Patriots. Det är förvånansvärt bra jobbat av dem att trots sina skadebekymmer prestera som laget gjort. Det är imponerande. Nu har Pats vilat en vecka och nu börjar laget se hyggligt friskt ut. I min värld är New England Patriots ett klart bättre lag än Kansas City Chiefs. Utan tvekan.

Jag har svårt att se New England Patriots förlora denna match även om jag har feeling för att Kansas kan vara med väldigt länge i matchen. Jag kommer spela New England Patriots -2,5 till oddset 1,63 hos Unibet.se

Storylines till gjort spelval:

1. New Englands offensiva vapen är friska och kommer spela - under merparten av sluttampen på säsong 2015 har QB Brady haft väldigt få ordinarie vapen att tillgå runt sin offensiv, då såväl Edelman som Gronkowski varit borta. Edelman är i mitt tycke Brady's favorit-target att kasta till OCH NU i afton är Edelman tillbaka efter sin skada. Patriots statistik gällande poäng per match MED Edelman på plan dvs de första nio matcherna var i snitt 33,7. Därefter utan Edelman på planen landade Patriots poängsnitt till 23,1. Snacka om skillnad! Det kommer skapa ett helt annat lugn i den offensiva spelboken för Patriots. Gronkowski har även han under veckan vilat från träning och det har surrats om att han ev skulle stå över kvällen slutspelsmatch, MEN nu på eftermiddagen svensk tid rapporteras det från Patriots camp att den väldige Gronk kommer spel. Då har helt plötsligt Tom Brady sin tre vise män att kasta till; Edelman, Gronkowski och Amendola. DET om något kommer skapa bekymmer för Kansas City Chiefs. Förvänta er många pass till Edelman och Gronk. Framförallt Gronkowski har en intressant match-up.

2. Turnovers - New England Patriots offensiv har bara gjort 14 turnovers under hela 2015, vilket är lägst i hela NFL. Nu möter Pats ett Chiefs som hittills varit skarpa att att skapa turnovers och därefter också levererat bra tillbaka i form av poäng. Brady har genom hela sin karriär varit en klippa på att hålla i bollen. Det är en av nycklarna i denna match. Jag är inne på att Brady och New England kommer forcera Chiefs och Alex Smith till minst två turnovers i denna fajt.

3. Kansas City Chiefs har förlorat de fem senaste bortamöten mot New England Patriots. Den senaste gången Kansas besegrade Patriots borta var 1990. Snacka om tuffa papper och en mycket intressant statistik att ha med sig in i denna fajt. Det är således 26 år sedan!

4. När jag sneglar på statistiken runt respektive lags "special teams" som alltid är extra viktiga i slutspel finner jag att även här har New England Patriots ett skarpare verktyg i lådan än Chiefs. Pats kicker Gostkowski ledde NFL i gjorda poäng under 2015. Gostkowskis statistik berättar att han var 91,7% ang gjorde field goal-försök, samt att han EJ missat en enda extrapoäng. Sådana killar vill varje lag ha i sin trupp. Ofta field goal kan avgöra eller sänka ett lag. Eller vad säger Minnesota Vikings om det apropå föregående helg?!

5. Tom Brady och slutspel. Killen håller NFL's rekord för quarterbacks gällande antal slutspelsvinster med hela 21 segrar. Brady håller också rekordet för antal slutspel med sina 29 matcher. Kansas City Chiefs QB Alex Smith har spelat fyra slutspelsmatcher och har rekordet 2-2. Ha det i åtanke när du lirar. Tom Brady är som Michael Jordan - alltid bäst när det gäller.

Det skall bli härligt att se denna match i afton och något säger mig att New England Patriots kommer spela från sin allra, allra bästa sida. New England vinner. Jag spelar Patriots -2,5 till oddset 1,63 hos Unibet.se

/Rolo Martins
Spela på Kansas City Chiefs vs New England Patriots hos Unibet
Spela nu
RoloMartins - 16 Januari 2016 - 14:58
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: