Barca -2 hemma mot Athletic Bilbao (dvs. pengarna tillbaka om Barca "bara" vinner med två baljor här).

Messi å co. jagar vidare för serieledning.

2. Barcelona 18 13 3 2 44:15 42
8. Ath. Bilbao 19 8 4 7 27:22 28

Hemmalaget har ett helt okej hemmafacit:

1. Barcelona 10 9 1 0 32:7 28

Medan Bilbao i vanlig ordning är klart bättre hemma än borta:

9. Ath. Bilbao 10 3 2 5 11:14 11

Statistiskt har Barca vunnit 7/9 hemma med minst två mål. Sex hemmamatcher har vunnits med 3 mål eller fler.

Bra skadeläge dessutom. I cupmatchen mot Espanyol i veckan kunde man vila bland andra Neymar, Iniesta, Pique och Suarez (avstängd förvisso). Tänkbart lag:

Bravo
Alves, Pique, Maschernao, Alba
Busquets, Iniesta, Roberto
Messi, Suarez, Neymar

Barca är ruskigt bra just nu. Förra veckan satt jag och svettades rejält med ett +4-hcp på Granada (till slut push då Barca vann med 4-0). Men laget lekte verkligen fotboll. MSN gjorde vad de ville och man kunde med lite skärpa ha gjort 7-8 mål. Har smått osannolika 16-5-0 på de senaste 21 matcherna i alla tävlingar. Samtliga i den där stjärntrion verkar vara i bra form och Vidals+Ardas intåg i laget gör att man har fler alternativ att laborera med.

Athletic är bra. Riktigt bra. Svårspelade. Till den här matchen saknar man dock två nyckelspelare i form av mittfältaren Raul Garcia (17/4) och bäste offensive oväsen Aduriz (19/11). Aduriz har varit direkt inblandad i 15 av 27 ligamål, så det är en rejäl försvagning offensivt. Hade en tuff bortamatch i cupen i veckan där ett flertal ordinarie spelare matchades. Så fördel Barca på den fronten.

Min känsla är att Barca höjer sig när motståndet blir bättre. Avgjorde matchen mot Granada efter 14 minuter, sen var det mest lattjo. Gör det som krävs. Om de vinner matchen så lär det bli med minst två, har ju en oerhört vass anfallstrio som gör kaos så fort de får lite ytor.

Bilbao har rätt bra statistik mot Barca, men här tror jag Barca ger igen för gammal ost och ser en ny klar hemmaseger framför mig.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip