Speltips

Speltips Groningen–Nijmegen

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-01-22 20:00 Spela här

Speltips Groningen–Nijmegen
Land: Holland Liga: Eredivisie
Odds: 2.25 Speltips: 1
2016-01-22 20:00 Groningen–Nijmegen 1 2.25 RalleArvid

Fredagen är äntligen här igen och vi startar helgens jakt på profit nere i Holland för den enda matchen som spelas där under kvällen.

Groningen har fått sitt ligaspel en hel del stört av Europa League under hösten, Europa League som i ärlighetens namn utan tvekan kostat mer än vad det smakat för holländarna. Senast fick Groningen stryk av ett Utrecht i hysterisk form men förutom det har man varit så gott som fläckfria hemma med sex segrar och två oavgjorda på åtta matcher. Ett imponerande facit där man ofta tagit stabila segrar utan att konstla till det.

Nijmegen men har fem förluster på sina sex senaste bortamatcher. Låt gå för att PSV-förlusten med uddamålet inte är något att skämmas för men senaste tidens 1–0 mot Vitesse, 3–1 mot Cambuur och sen senaste 2–0-debaclet mot HHC. Ja, om inte skamkudden åker fram över ansiktet där så vetifaan när den gör det.

Nijmegen ligger på femte plats vilket är oerhört imponerande men också en tabellplacering som är en bit över lagets verkliga förmåga. Det har hittills varit en säsong där laget maximerat sitt poängsamlande i förhållande till den kapacitet och kvalitet man har. 24–19 i målskillnad på 18 matcher går att jämföra med Vitesses 37–17, Feyenoords 37–20, PSV:s 44–19 eller Ajax på 46–11. Det är lagen som ligger ovanför Nijmegen och som ni förstår är det om inte ologiskt så i alla fall långt ifrån självklart att laget ska ha 30 poäng efter 18 matcher. Men extremt mycket handlar om att laget lyckats förvandla kryss till uddamålssegrar och på så sätt tjänat två poäng vid flertalet tillfällen.

Groningen är till skillnad från Nijmegen på ett par placeringar för långt ner i förhållande till lagets kapacitet. Förlusten senast var inte alls vad de hade väntat sig och det finns bara två vägar att ta från det här vägskälet. Antingen studsa tillbaka på rätt spår och ta en övertygande seger alternativt rasa ihop fullständigt. Jag tror att uppgiften som kan liknas vid en ödesmatch kommer passa laget bra. Nu startar man igång vårsäsongen på allvar och börjar klättringen uppåt. När ligan summeras är jag inte förvånad om de båda lagen har bytt placeringar med varandra.

Det ska skilja cirka fem placeringar mellan lagen och i skrivande stund är det helt fel ordning på de båda lagen om man läser tabellen. Mot de ombytta rollerna spår jag att ett stort steg tas under fredagskvällen. Om Groningen tar en trea går man temporärt upp på sjätteplats och är bara en poäng bakom Nijmegen.

Ettan testas till finfina 2.25

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 21 Januari, 2016, 19:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Lindholm - 2016-01-22 18:50:00

Mmmmmmm.......lr så kan vi välja att lita på tabellen. Tex så smörjde Nijmegen upp Feyenoord rejält den 20/12.
Missa INTE att lira 2:an här.....x2, 2dnb lr 2rak har alla överodds. Själv väljer jag den raka varianten till hisnande 3,4!!!
Även om jag inye instämmer med utfallet, så gillar jag reken! Lycka till! !