Speltips

Speltips Malaga - Barcelona

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-01-23 16:00 Spela här

Speltips Malaga - Barcelona
Land: Spanien Liga: Primera Division
Odds: 2.02 Speltips: Barca -1,5
2016-01-23 16:00 Malaga - Barcelona Barca -1,5 2.02 Polsater

Barca -1,5 mot Malaga i lördagens La Liga.

Messi å co. har en match mindre spelad och två poäng färre än serieledaren Atletico Madrid. Inne i ett viktigt skede i ligan då Real verkar ha vaknat till rejält under Zidane och det blir ett tajt race om titeln.

Malaga har haft bra resultat ett tag, men det känns som att de fick lite väl bra utdelning den senaste tiden. Gick emot laget i förra helgens ligamatch borta mot Sevilla och mycket riktigt blev det torsk då.

2. Barcelona 19 14 3 2 50:15 45
12. Malaga 20 6 6 8 15:17 24

Barca hade en knepig cupmatch borta mot Bilbao i onsdags och får alltså endast två dagars vila inför den här säsongen. Det fina är dock att Suarez var avstängd då och är tillbaka nu. Messi vilades i den matchen pga den känning han ådrog sig i ligamatchen förra helgen, men han är med i truppen, vilket däremot inte Neymar är:

Bravo, Ter Stegen, Rakitic, Sergio, Dani Alves, Arda Turan, A.Iniesta, Suárez, Messi, Mascherano, Bartra, Munir, Sandro, Sergi Roberto, Adriano, Aleix Vidal, Vermaelen and Mathieu.

Neymar borta alltså, dessutom är Pique avstängd och Alba skadad. Dessa ersätts dock med bra spelare. Tänkbar elva:

Bravo
Alves, Mascherano, Vermaelen, Roberto
Busquets
Iniesta, Rakitic
Messi, Suarez, Turan

Med tanke på Barcas tajta spelschema (tredje matchen på 6 dagar och sjunde matchen 2016) och att Messi haft en del skavanker finns det en del argument mot laget. Jag gick emot Barca i veckans cupmatch (+1 Bilbao, vilket slutade med push då Barca vann med 2-1) men det går inte att blunda för att laget ser löjligt bra ut. Utan Messi och Suarez vinner alltså laget en riktigt svår bortamatch som inleder ett dubbelmöte i cupen. Har inte förlorat sedan början av oktober och kan nu visa upp en matchrad som lyder 18-5-0 sedan dess. 14 av dessa 15 segrar har varit med mer än ett mål (undantaget kom alltså i onsdags). Med så fina kontringsspelare som fronttrion så dödar de ofta matchen vid eventuell ledning, för får de minsta yta så smäller det. Att Neymar missar är såklart ett avbräck, samtidigt kommer ett par fräscha och hungriga ben in i form av Arda, som dessutom är en annan spelartyp med en del andra kvaliteter.

Malaga blev i veckan av med Amrabat (Watford) och har Boka avstängd i backlinjen. I övrigt ser det bra ut rent truppmässigt. Tänkbart lag:

Kameni,
Rosales, Weligton, Albentosa, Torres
Juanpi, Recio, Camacho, Castro,
Cop, Charles

Malaga är tajta bakåt men för mig saknar laget den riktiga spetsen framåt. Har som sagt varit inne i en bra period, men som jag var inne på förra veckan hade man lite flax kombinerat med bra tajming för att möta en del lag. Förlorade mot Sevilla senast och det var egentligen inget snack om saken i den matchen. Ligger i mitten av tabellen och det är där någonstans man hör hemma.

Barca ser otroligt bra ut och har körit över det mesta under en lång tid. Rätt stabila bakåt samtidigt som man öser in mål framåt. Vinner man är det troligt att det blir med fler än två mål med tanke på lagets spelsätt. Känslan är att Malaga tappade lite momentum i och med torsken senast och en ny klar Barcaseger känns trolig.

@nokkan21

Polsater - 22 Januari, 2016, 23:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!