Speltips

Speltips Karlskrona-Skellefteå

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-01-23 16:00 Spela här

Speltips Karlskrona-Skellefteå
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 1.84 Speltips: SAIK -1.5
2016-01-23 16:00 Karlskrona-Skellefteå SAIK -1.5 1.84 SHL-Grinder

Mycket matcher på schemat idag. Det absolut finaste spelet i mina ögon är Skellefteå -1.5 borta mot Karlskrona som är helt bedrövliga på sin hemmais. Jag tycker att Skellefteå är så pass många klasser bättre än Karlskrona så jag kommer göra mitt första maxspel denna säsong.

Karlskrona:
Karlskrona ligger som vi alla vet ohotat längst ner i tabellen SEXTON poäng bakom nästjumbon MODO och hela 25 poäng upp till Rögle på säker mark. Karlskronas form är extremt svag då man förlorat 11 av de 12 senaste matcherna. Om man ska titta på hur det gått för Karlskrona på hemmais så är det ingen rolig statistik alls med Karlskrona ögon sett. Karlskrona har spelat 17 hemmamatcher och vid två tillfällen så har publiken fått se sitt lag vinna. Innan hemmasegern mot MODO nu senast så hade KHK osannolika FJORTON RAKA hemmaförluster. Verkligen helt ofattbart, det ska nästan inte gå. Karlskrona släpper i snitt in 3.6 mål/match i sina hemmamatcher. Av de 17 matcherna som spelats hemma så har 12 av 17 matcher slutat med förlust med två puckar eller mer. En annan intressant sak är att vid sex tillfällen har KHK tagit emot de lag som ligger top-5 i serien, i alla dessa matcher så har KHK förlorat med två puckar eller mer. Färjestad 1-3, Linköping 2-4, Frölunda 1-3, Luleå 2-4, Frölunda 3-6 och Färjestad 2-4. Nu är det bara Skellefteå som är kvar att möta i denna starka kvintetten och jag tror som sagt att även Skellefteå ska klara av att slå KHK med två kassar eller mer. Dessutom är Karlskrona seriens sämsta lag i boxplay med 72.28%.

Skellefteå:
Skellefteå kommer till dagens match med en tung förlust mot Linköping i bagaget. Inför senaste omgången så låg Skellefteå och Frölunda på samma poäng, men SAIK förlorade som sagt och Frölunda vann så nu skiljer det återigen tre poäng. Idag tar Skellefteå sig an Karlskrona på bortais och det är verkligen en måstematch. Ska Skellefteå kunna vinna serien så kan man inte tappa poäng i dessa typer av matcher. Skulle SAIK förlora idag samtidigt som Frölunda slår Linköping så skulle det helt plötsligt vara sex poäng och en rätt jobbig uppförsbacke. Skellefteå har trots allt den senaste förlusten en god form med fyra segrar på de sex senaste matcherna. Om man kikar på Skellefteås bortaspel så ser vi att dem på sjutton spelade matcher tagit tolv segrar och leder därmed tillsammans med Frölunda tabellen på bortais. Bortaformen är god med tre trepoängare på de fyra senaste matcherna. När Skellefteå gästat de "svagare" lagen i serien så har det slutat med idel segrar. SAIK har nämligen inte förlorat borta mot något lag från åttonde plats till trettonde. SAIK har mött MODO, Rögle, Malmö, Växjö, HV71 och Örebro borta och det har slutat med 6/6 segrar och otroligt imponerande 18/18 möjliga poäng! Med andra ord fullkomligt älskar Skellefteå att resa till bortamatcher mot lagen på den nedre halvan. Idag möter man seriens överläget svagaste lag och visst bör man kunna vinna med två puckar eller mer? Dessutom är Skellefteå seriens bästa lag i powerplay med imponerande 28.95%, man gör med andra ord mål på mer än vart fjärde PP.

Inbördes möten:
Lagen har drabbat samman två gånger denna säsong men då uppe i Skellefteå. SAIK har vunnit båda dessa möten med resultaten 4-2 och 3-2. Detta blir första gången genom alla tider som Skellefteå möter Karlskrona borta i SHL.

Sammanfattning:
Serietvåan mot seriens överlägset svagaste lag.
Skellefteå är seriens bästa bortalag.
Karlskrona är seriens sämsta hemmalag.
Skellefteå är bäst i SHL i spelformen powerplay.
Karlskrona är de svagaste laget i boxplay.
Skellefteå har inte tappat ett enda poäng mot lagen på den nedre halvan på bortais.
Karlskrona har förlorat de 11/12 senaste matcherna.
Karlskrona har förlorat 12/17 hemmamatcher med 2 puckar eller mer.

Jag tror helt enkelt att Skellefteå kör över Karlskrona idag och väljer därför att maxspela här.

Match: Karlskrona-Skellefteå
Spel: Skellefteå -1.5
Odds: @1.84
Insats: 5/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 16.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till om du ryggar!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 23 Januari, 2016, 14:27

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!