Speltips

Speltips New England Patriots vs Denver Broncos

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2016-01-24 21:00 Spela här

Speltips New England Patriots vs Denver Broncos
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1,90 Speltips: U 44,5 poäng
2016-01-24 21:00 New England Patriots vs Denver Broncos U 44,5 poäng 1,90 RoloMartins

The Greatest Rivalry of All Time. New England Patriots Tom Brady vs Denver Broncos Peyton Manning. Två av de största och mest ödmjuka idrottsmän som finns. Idag match 17. Siffran står för deras inbördes möten mellan varandra. Brady har 11 vinster. Manning har 5. Två legender. En sista matchup, då Manning med all säkerhet gör sin sista säsong och kanske sin sista match idag beroende på hur matchen mellan Broncos och Pats slutar. En underbar story och cliffhanger till AFC Championship. NFL - the greatest show on turf!

Jag har pluggat och analyserat allt i minsta detalj under hela veckan och det finns så mycket härlig statistik och annan fakta att frossa i. Vi börjar med att prata Brady vs Manning och deras inbördes möten:

1. När det gäller AFC Conference matchup leder Peyton Manning med 2-1.
2. Tom Brady har aldrig besegrat Peyton Manning i ett slutspel på bortaplan.
3. Hemmalagets quarterback har aldrig förlorat Brady/Manning matchup.
4. Under årets säsong har Brady kastat mer touchdowns i Denver än vad Manning själv gjort. 3 mot 1.
5. Tom Brady har vunnit i Denver vid två tillfällen av åtta möjliga. Då har Denver's QB's varit Tebow och Kanell.
6. Peyton Manning är den näst äldste (39 år) genom alla tider att starta en slutspelsmatch.

När dammet har lagt sig efter denna förväntade holmgång är jag övertygad om att bästa lag och quarterback har vunnit, men det är oerhört tufft att välja VEM som vinner och jag har därför valt det bästa spelalternativet och det är att det blir en tajt match med OK-poäng dock under 44,5 gjorda poäng med tanke på Broncos defense och Mannings enastående game manager-skills.

Det blir således mitt spel. Jag spelar U 44,5 poäng till oddset 1,90 hos bet365 .com.

Jag gick in i den här veckan med en tro på Brady och Patriots-vinst. För mig är Brady fortfarande Brady emedan Manning inte längre är Manning om ni förstår mig rätt. MEN Manning har fortfarande kvar sitt "spelgeni" och "football sense" när kastarmen gjort sitt, vilket gör att han fortfarande är en suverän quarterback åldern till trots.

Jag hade samma känsla när Denver Broncos mötte Seattle Seahawks i Super Bowl 48. Då hade Broncos den bästa offensiven och Seahawks den bästa defensiven i den matchen. Seahawks defense exploderade emedan Broncos offensiv tillintetgjordes. Den känslan är tillbaka idag. Jag är livrädd för Broncos defensiv och Mannings game manager-egenskaper. Wade Phillips har gjort ett enastående arbete med Broncos defensiv och idag är samtliga gubbar i det bygget tillgängliga. Puh. Det blir en batalj "in the trenches".

Storylines:

1. Denver Broncos springspel måste fungera - till fullo. Patriots vet vi från scratch; de har inget springspel. De har en briljant QB, vars pass är osannolikt vassa och pricksäkra. Broncos statistik är obetalbart bra OM de når 130 yards på marken. Då är Denver 7-0 i år.

2. Hur jag än vänder och vrider på denna analys bottnar det i strategin mellan Broncos DC mot Patriots OC. Wade Phillips vs Josh McDaniels. Phillips har som redan nämnts NFL's bästa defense och en secondary som "alla" vill ha i form av Talib (fd Patriots) och Harris. Deras spel mot Steelers i föregående helg var enastående. Allt är så extremt välcoachat. Tar vi sedan en titt på McDaniels i Patriots är hans killar också fräscha och vid god vigör, vilket gör att allt är dukat för en rejäl showdown mellan Broncos defensiv vs Patriots offensiv. Brady kan finna Edelman i sömnen och Gronkowski med "blind fold" = kasta högt. Det innebär att Talib och Harris måste leverera. Jag är övertygad om att Harris kommer sitta som ett frimärke på Edelman. Hela kvällen!

3. Broncos kommer göra allt för att sätta press på Tom Brady och det är vedertaget att Brady kan bli enormt "gapig" om han plockas ner ofta och rejält.

4. Det lag som har noll turnovers kommer vinna fajten. Om Broncos skall lita på sin defensiv hela matchen måste Manning låta springspelet ta överhand och sedan kontrollera sina egna pass i maklig fart. Brady gör sällan interceptions, men som sagt; om Broncos lyckas sätta press på Brady kan allt hända - även för Brady.

5. ...och slutligen; hur bettar folk i Las Vegas? Jo, slantarna fortsätter att ramla in på Patriots och de är favoriter -3 på spelet.

Jag hoppas innerligt på en läcker show i Denver i afton. The Greatest Rivalry of All Time kommer att avslutas på ett eller annat sätt. Manning gör sin sista säsong (tippar att han gör som Michael Jordan dvs investerar sina kronor och ören i ett lag som delägare) och jag är lite romantisk av mig och kan gärna se Manning spela en sista Super Bowl. När jag tittar på Tom Brady är han för mig numera den allra bäste quarterbacken i ligan. Exceptionell hög nivå hela tiden. Brady har haft ett rörigt år (skador på typ ALLA etablerade receivers/TE), men ändå levererat.

Mitt spel bottnar i en tajt match, där Broncos defense håller nere Patriots offensiv. Poäng kommer självfallet göras, men inte i snabb takt. Det blir jämnt och det lag som håller tillbaka sina turnovers kommer vinna.

Nonetheless; missa inte denna match. Det är med all garanti i världen den sista vi får se mellan Peyton Manning och Tom Brady. Bara det är värt allt smör i Småland.

Jag spelar under 44,5 poäng gjorda till oddset 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

RoloMartins - 24 Januari, 2016, 15:20

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Marcus757c - 2016-01-24 20:27:28

"3. Hemmalagets quarterback har aldrig förlorat Brady/Manning matchup. "

Stämmer inte

Dolce1 - 2016-01-24 19:13:38

Härlig Rek! Vågar inte röra linan på denna dock. Kör nog Patriots -3.5, Allt handlar ju om de kommer åt brady eller inte.. :P Vilken match de kommer bli :)