Speltips

Speltips Jong Ajax–Breda

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-01-25 20:00 Spela här

Speltips Jong Ajax–Breda
Land: Holland Liga: Eerste Divisie
Odds: 2.38 Speltips: 1X
2016-01-25 20:00 Jong Ajax–Breda 1X 2.38 RalleArvid

Måndag igen och som vanligt lite baksmälla från helgen vad gäller utbud men det börjar ändå ordna upp sig någorlunda med de flesta ligorna ute i Europa i full gång och hängmatcher/tv-matcher från de flesta hörn på kontinenten.

1X:et från helgen där West Ham var för högt uppsatta enligt mig och även om det till slut ”bara” blev oavgjort så var det fina spelet till 2.25 aldrig hotat och framförallt var det snarare ytterst nära att West Ham lyckades ta samtliga tre poäng.

Ett liknande spel har jag hittat idag från Holland. Dvs en favorit som enligt mig anses vara lite för stor favorit och där hemmalaget bör ses med stora chanser att greja åtminstone en poäng.

Reservlagen i Holland är nu för tiden som små replikas av seniorlagen, i synnerhet i de större klubbarna vars vardag för ungdomsspelarna bjuder på Champions League-spel precis som för a-laget, liknande typ av träningsmöjligheter, boende, miljö och även pengar. Allt för att steget in till serniorverksamheten ska tas med så liten tröskel som möjligt.

De här lagen, i Holland kallade Jong-upplagor, kryllar av spännande världsspelare för sina åldrar på samtliga positioner och även om Ajax valt att satsa mer inhemskt vill jag lova att det inte saknas talang för den sakens skull. Snarare tvärtom om ni sett laget spela någon gång.

Visst, idag möter Jong Ajax ett Breda som är fullt kapabelt att ta klivet tillbaka till högsta ligan. Man möter ett rutinerat och tämligen väloljat lagmaskeneri men på hemmaplan där de unga spelarna känner sig trygga och vet hur allt fungerar i sin hemmiljö där inga nya intryck stör spelarna speciellt mycket är de extremt svårslagna. Dessutom betyder hemmaplan att även de som eventuellt kan behöva flyttas upp till a-truppen med kort varsel får vara med och spela. Ytterliga faktorer är att de vill visa upp folk, både löst och hårt folk, på läktarna vad det går för.

Jong Ajax har bara förlorat en hemmamatch på sina elva senaste matcher och även om motståndet är ytterst habilt på den här nivån tycker jag det vore idioti att inte testa 1X:et till 2.38. Låt gå för att Breda är ligans bästa bortalag men faktum kvarstår att ligans bästa bortalag ändå misslyckas med att vinna cirka 50% av sina matcher. Jong Ajax är att anse som säsongens svåraste bortamatch med allt ovan nämnt tagit i beaktning.

2–2 kanske?

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 25 Januari, 2016, 07:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!