Speltips

Speltips Djokovic - Nishikori

Sport: Tennis Spelstopp: 2016-01-26 09:30 Spela här

Speltips Djokovic - Nishikori
Land: Australien Liga: Australian Open
Odds: 2,00 Speltips: Nishikori +7
2016-01-26 09:30 Djokovic - Nishikori Nishikori +7 2,00 Poldan

Vill på något sätt gå emot Djokovic i den här matchen. Han verkar inte riktigt ha huvudet på skaft just nu. Han har inte täckt sin handikapplina än och jag tror inte att han gör det mot Nishikori heller.

Jag undrar om han blir lite uttråkad av att spela mot bollplank som Gilles Simon. Han har nämligen en benägen att tappa set mot den typen av spelare. Simon har nu tagit set i över hälften av deras matcher och Nishikori spelar väldigt liknande. De tar bollen tidigt och spelar väldigt flackt. Det är en spelstil som dessutom passar väldigt bra på det här underlaget där bollen nästa glider iväg.

Nishikori har hämtat sig efter en svag säsonginledning och till skillnad från Djokovic blir han bättre och bättre för varje match. Nu ska jag villigt erkänna att jag inte såg serbens senaste match men att släppa till 18 breakbollar mot Simon, det är svagt, även om fransosen är en av världens bästa returtagare.

Nishikori är lite av en mardrömsmotståndare för Djokovic. Alla minns deras möte i US Open för ett par år sedan och det är inte många spelare som en så pass bra winrate som 2-5 på världsettan. Dessutom har han plockat set i totalt 4 av sju 7 möten. Där skulle man nästan också kunna räkna borta deras senaste match i ATP-slutspelet där Nishikori ställde upp trots att han var helt slutkörd.

Djokovic har alltså, med sina mått mätt, fått trassel i sina tre senaste matcher. Setboll emot sig mot Seppi, tiebreak mot Halys och nu senaste 5 set mot Simon.

Det är ganska ovanligt att Djokovic gör säsongsdebut innan Australian Open, men i år spelade han fem matcher i Doha och det är inte omöjligt att det påverkar honom så här djupt in i turneringen. Normalt brukar han ju också spelat betydligt mindre fram till kvartsfinal.

Det är som upplagt för skräll i den här matchen, men jag håller mig till att Nishikori pressar serben. Ö 3,5 set till 2,00 spelas hos bet365 och handikapp +7 till 1,72 hos Nordicbet .

Poldan - 25 Januari, 2016, 22:12

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Dexter_ - 2016-01-25 20:53:44

Vad tror du om ö3.5 set i Federer matchen också da?
Ser det inte som omöjligt att Berdych ska plocka ett set där väl ?