NY Islanders - Detroit Red Wings

Goalies: Halak (confirmed) vs Mrazek (confirmed)

Detroit Red Wings gästar i natt NY Islanders i en offensiv matchup och bäddar gott för en sevärd match.

NY Islanders har fått 2 dagars extra vila då matchen som skulle spela mot Philadelphia Flyers deb 24e januari flyttades upp pga av dåligt väder. Alltså ett utvilat Islanders som innan dess slagit Ottawa Senators på bortais med imponerande 5-2. Islanders tog den viktiga ledningsmålet i PP efter mål av Nick Leddy som är nyckeln när man möter lag som Ottawa som är oerhört starka hemma då laget tar ledningen. Sens vände till 2-1 i andra perioden med Islanders lyckades kvittera innan perioden var över vilket var viktigt. Tredje perioden dominerades av Islanders som vann skotten med hela 14-4 och målen med 3-0 vilket ledde till slutresultatet 5-2.

Detroit Red Wings har haft problem att vinna på hemmais men borta har det gått bättre när nattens starter Petr Mrazek startat. Wings har vunnit de 6/7 senaste bortamatcherna och man har fått igång målskyttet lite med 3 mål i sina två senaste matcher jämfört med att ha snittat 1.8 mål på de tidigare 11 matcherna. Man föll dock senast mot Anaheim Ducks rättvist då Ducks dominerade skottstatistiken och var det spelförande laget framåt.

H2H mellan dessa lag har Islanders dominerat matchupen senaste 10 mötena där man vunnit 8/10 senaste. Islanders har på dessa 10 möten snittat höga 3.20 mål/match vilket ger goda förutsättningar i natt då laget är fullständigt utvilat. Enda nyckelspelaren som saknas i natt är Johnny Boychuk vilket är en tung förlust då han är ett viktig pjäs både i PP och i försvaret. Wings som börjat få igång offensiven bör kunna sätta press på Islanders och Halak, men jag tänker mig att Islanders kommer plocka vinsten men att minst 3 mål krävs. Därför kommer jag spela NY Islanders Ö2.5 mål före ML då vi får högre odds på Ö 2.5 mål.