Speltips

Speltips Malmö Redhawks-Linköping HC

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-01-26 19:00 Spela här

Speltips Malmö Redhawks-Linköping HC
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2.09 Speltips: LHC FT
2016-01-26 19:00 Malmö Redhawks-Linköping HC LHC FT 2.09 SHL-Grinder

Skön känsla i kroppen nu när vi startade veckan igår lika bra som vi avslutade den föregående. Nu är det dags att sätta spel nummer tre hade jag tänkt. Matchen som jag väljer att lägga dagens huvudfokus på är mötet mellan Malmö Redhawks och Linköping HC där jag tror bortalaget med deras superform har goda möjligheter att ta tre nya poäng.

Malmö Redhawks:
Malmö ligger just nu på säker mark med en elfteplats på samma poäng som Rögle på tolfte plats. Det är åtta poäng ner till jagande MODO som ikväll tar sig an Djurgården hemma. Mycket viktiga poäng på spel för Malmö med andra ord inför kvällens fight. Malmö kommer till dagens hemmamatch med en rätt risig form. Tre raka matcher utan att ta poäng mot Djurgården gånger två samt Luleå. Om man kollar på Malmös hemmaform så är den också mindre bra då man förlorat två av de tre senaste matcherna och den man vann så slog man Karlskrona efter förlängning, inte jätteimponerande det heller. Kikar man på Malmös hemmaspel över hela säsongen så har man förlorat 11/17 matcher dvs 65%. Malmö är det näst sämsta laget i SHL på hemmaplan, bara sorgebarnet Karlskrona som är sämre.

Linköping HC:
Linköping ligger på en fin fjärdeplats i tabellen två poäng bakom serietrean Luleå. Linköping har en fantastiskt fin form nu, man har vunnit sina 4/5 senaste matcher samt tagit poäng i alla. Låter kanske inte som någon jättebedrift att vinna 4/5 senaste. Men med tanke på de lagen dem mött är det extremt starkt/imponerande. Vinst mot Växjö borta med 1-4, förlust mot Färjestad 3-4 (OT) hemma, vinst mot Färjestad borta med 2-3 (OT) och de två senaste monsterskalperna mot seriens två jättegiganter. Först 2-5 seger mot Skellefteå borta och nu senast 5-0 mot serieledarna Frölunda. Inte dåligt att ha 10-2 i målskillnad mot seriens två klart bästa lag på två matcher. Om man ser till Linköpings bortaspel denna säsongen så ligger man trea i bortatabellen efter 30 inspelade poäng på 19 matcher. Linköping har vunnit 11/19 bortamatcher denna säsong och bortaformen är det inget fel på då man har tre raka segrar mot Växjö, Färjestad och Skellefteå.

Inbördes möten:
Lagen har mött varandra två gånger denna säsong. Båda mötena har slutat med att bortalaget vunnit. Först vann Linköping borta med förkrossande 7-1 och nu senast lyckades Malmö knipa extrapoängen då man vann med 2-3 efter OT.

Sammanfattning:
Tycker att Linköpings otroliga skalper på senaste tiden samt lysande form ska räcka väl för att kunna ta ner ett skadedrabbat Malmö ikväll. Dessutom bör man ha lite revanschlusta sedan hemmaförlusten senast mot Malmö.

Match: Malmö Redhawks-Linköping HC
Spel: Linköping FT
Odds: @2.09
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg, denna jobbar vi in!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 26 Januari, 2016, 17:26

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!