Speltips

Speltips Atletico Madrid - Celta Vigo

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-01-27 20:30 Spela här

Speltips Atletico Madrid - Celta Vigo
Land: Spanien Liga: Copa del Rey
Odds: 2.0 Speltips: Celta +1
2016-01-27 20:30 Atletico Madrid - Celta Vigo Celta +1 2.0 Polsater

Celta Vigo +1, dvs insatsen tillbaka om Atletico vinner med ett mål. Vinst vid oavgjort eller Celta-vinst.

Returmatch i cupen. Första mötet slutade mållöst.

Efter en briljant start på ligan verkar det som att Celta går all in på cupen. Cuptriumf snarare än att försöka hålla en fjärdeplats som ter sig alltmer osannolik. Detta visade inte minst laguppställningen i helgens ligaomgång, då man ställde över ett gäng ordinarie spelare (förlust 3-0 mot Rayo Vallecano).

Saknar alltjämt storstjärnan och bästa spelaren Nolito. I övrigt ser det bra ut truppmässigt. Guidetti verkar få chansen från start igen. Tänkbar elva:

Rubén Blanco
Hugo Mallo - Cabral - Sergi Gómez - Planas
Radoja - Pablo Hernández - Wass
Iago Aspas - Guidetti - Orellana

Atlético Madrid spelade en tuff match mot Sevilla i söndags. Fick inte hål på laget, vilket innebär att man har två raka 0-0-matcher. En vilodag mindre än Celta. Redan på lördag spelar man dessutom mot Barcelona på Camp Nou i ligan. Så dem här matchen kommer lite olägligt. Vi pratar om ett lag som om en knapp månad dessutom ska ut och svinga i Champions League.

Har tidigare funnits rotationstendenser i Simeones cuputtagningar. Inför den här matchen har han varit förtegen om hur tankarna går, men jag skulle gissa på ett hysat starkt lag, typ enligt följande:

Oblak
Juanfran - Giménez - Godín - Filipe
Koke - Gabi - Augusto - Carrasco
Griezmann - Correa

AM har haft problem med offensiven en längre tid. Innan de två senaste matcherna (som alltså slutade mållöst) hade man en period där man skapade få målchanser, men kom undan med bra resultat ändå. Nu är det somatt verkligheten kommit ikapp lite grann. Att defensiven är Europas kanske bästa, det vet vi. Men faktum är att laget inte sprudlat offensivt. Har en hel del uddamålssegrar och ett antal sena avgöranden (iofs kanske inte en tillfällighet, men ändå).

Celta har som sagt tappat lite form efter en magisk ligastart. Saknar ju Nolito och det märks. Laget har dock hög kapacitet på en bra dag och verkar gå in helhjärtat för cupen.

Mot bakgrund av AM:s relativt svaga offensiv och deras tuffa spelschema har jag svårt att se en överkörning här. Ser framför mig en rätt jämn match där +1 är en bra startposition om man ska följa matchen och funderar på livespel.

Polsater - 27 Januari, 2016, 00:15

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!