Speltips

Speltips Växjö-Frölunda

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-01-28 19:00 Spela här

Speltips Växjö-Frölunda
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2.48 Speltips: Frölunda FT
2016-01-28 19:00 Växjö-Frölunda Frölunda FT 2.48 SHL-Grinder

Jag är inne i en väldigt fin period nu med fyra raka rekar som hittat hem och jag hoppas självklart kunna leverera den femte raka här och nu! Det bjuds på många fina matcher i dagens SHL-omgång. Den matchen jag kommer att lägga huvudfokus på är mötet mellan Växjö och Frölunda. Frölunda som inte gjort mål på 154 minuter kommer att få mitt förtroende ikväll. Tycker personligen att Frölunda FT till @2.48 hos Pinnacle ligger för högt.

Växjö:
Växjö kommer till dagens match med två segrar på de sex senaste matcherna och vi hittar Lakers på en sjundeplats i serien med 60 inspelade poäng. Om man ska kika på Växjös hemmaspel så är det inte alls bra. Man ligger på en tionde plats i tabellen om man ser endast till hemmamatcherna. Det är alldeles för svagt för laget som vann hela SHL förra året. Växjö är dock ett väldigt bra bortalag, i den statistiken ligger man fyra i SHL. Om man tittar på Växjös form i hemmaspelet är det inte heller något där som är positivt. Två hemmavinster på de fem senaste matcherna och då har man dessutom haft ett väldigt behagligt spelschema hemma. Lagen man totalt tagit sex poäng hemma mot är Karlskrona, MODO, Malmö, Linköping och Örebro. Det är för dåligt. När Växjö mött de lite tyngre lagen hemma har det inte gått speciellt bra heller. Man har mött lagen som ligger top-6 i serien vid sju tillfällen denna säsong hemma och det har slutat med hela fem förluster. Man har verkligen problem på hemmaisen och speciellt mot de tyngre lagen som exempelvis Frölunda!

Frölunda:
Frölunda har gått mållösa i hela 154 minuter något som för någon månad sedan skulle kännas helt otänkbart. Frölunda ligger på en andraplats i tabellen endast en poäng bakom Skellefteå. Frölunda kommer garanterat till denna match med en galet laddad inställning och revanschlusta. Roger Rönnberg bör ha pratat med grabbarna många gånger och fyllt dem med glädje och självförtroende. Inställningen har väl inte varit på topp dem senaste matcherna men ikväll tror jag inte Frölunda håller tillbaka ett dugg. Frölunda vill visa sina fantastiska supportrar och alla andra lag i SHL hur bra dem är trots måltorkan, tror faktiskt på en riktig urladdning ikväll. Bortsett från att Frölunda ska ta ut sin ilska på Växjö är FHC ett fantastiskt bra bortalag. Frölunda är seriens näst bästa lag i "bortatabellen" bara en poäng bakom Skellefteå som dessutom har en match mer spelad. På sjutton bortafighter har Frölunda lyckats vinna hela tolv av dem vilket är väldigt starkt. Ikväll möter man ett svagt hemmalag som har en rätt kall formkurva dessutom. Frölunda känner nog att denna matchen är extra viktig eftersom man går in i ett väldigt tufft spelschema nu, vad sägs om Växjö borta, Djurgården hemma, Färjestad borta, HV71 borta och sist men inte minst Skellefteå borta. Verkligen ett helt otroligt tufft spelschema. Dessa fem matcher tror jag har en väldigt väldigt avgörande roll på vart Frölunda tillslut hamnar i grundserien. Taggarna utåt på FHC ikväll.

Inbördes möten:
Växjö och Frölunda har drabbat samman två gånger hittills denna säsong. i det första mötet så gästade Frölunda och lyckades vinna med fina 5-3 i en händelserik match. I andra mötet var det Växjö som gästade, det blev ingen rolig historia med Växjö-ögon sett då Frölunda fullkomligt pulveriserade Växjö med 5-0. Totalt sett över två möten så har Frölunda 10-3 i målskillnad.

Fundering:
Efter många om och men så valde jag att spela Frölunda rak till @2.48 istället för Frölunda +0 till @1.97. Alltså eftersom jag tror på Frölunda så pass hårt ikväll anser jag denna gång att jag inte vill ge upp dessa 51 punkter som jag faktiskt får om jag väljer att gambla lite. Med andra ord, vill ni säkra upp ert spel lite så spela Frölunda +0 alternativt Frölunda ML. Jag tycker dock det finns så pass mycket värde att jag hellre vill spela rak till @2.48 med en lite tyngre insats.

Match: Växjö-Frölunda
Spel: Frölunda FT
Odds: @2.48
Insats: 4/5U (Tungt)
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Följ mig gärna på twitter så kan vi snacka lite: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg kära läsare, FORZA FRÖLUNDA!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 28 Januari, 2016, 00:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
svanlarn - 2016-01-28 07:38:22

Även Persson spelar ikväll. Chanserna för bortaseger har ökat rejält med detta.

svanlarn - 2016-01-28 06:55:56

Hoppas du har rätt, men är skeptisk. Frölundas formsvacka är djup och helt plötsligt uppträder man som ett osynkat korpgäng.
Förklaringen är främst skador på backarna Bengtsson och Fantenberg. Dessa två är oerhört värdefulla och som grädde på moset saknades även backarna Persson och Nilsson sist. Med 4 ordinarie backar borta, då blir det pannkaka. Juniorerna som täckt upp, håller inte måttet helt enkelt.
Ikväll återkommer Fantenberg som kommer spela med en specialhjälm efter sitt käkbrott. Frågan är om det räcker, jag är orolig. Mycket orolig.