Speltips

Speltips Malmö FF vs Fremad Amager

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-01-29 18:30 Spela här

Speltips Malmö FF vs Fremad Amager
Land: Sverige Liga: Träningsmatch
Odds: 1.67 Speltips: MFF ht/ft (1/1)
2016-01-29 18:30 Malmö FF vs Fremad Amager MFF ht/ft (1/1) 1.67 Polsater

Malmö ht/ft (dvs att leda både halvtid och fulltid), i deras träningsmatch "hemma" på Malmö IP mot danska tredjedivisionslaget Fremad Amager.

Träningsmatch är träningsmatch är träningsmatch. Och MFF har inte varit igång med träningen sådär jättelänge. Men möter ett danskt lag som på sin hemsida mest uppdaterar om att omklädningsrummen är vattenskadade. Deras liga drar igång 19:e mars, så de borde inte vara jättemycket längre fram än vad Malmö är. Måste erkänna att jag har nollkoll på laget, men logiskt sett borde de hålla svensk division 1-klass.

– De tränas av John Faxe Jensen och är ett spelande lag. Men de har inte den fysik och snabbhet som vi har och den skillnaden vill jag se, utvecklar Allan Kuhn.

Det borde skilja en hel del mellan lagen, oavsett vilken dag på året det råkar vara.

Matchen spelas alltså fredagskväll på Malmö iP, så räknar med en del publik och hyfsat motiverade spelare. MFF har dessutom en ny dansk tränare, så många ska bevisa vad de går för här.

– Jag som ny tränare måste se spelarna live när de tar på MFF-tröjorna och ska visa fram sig. Så alla som ska med på lägret ska få speltid och alla får 45 minuter, säger Allan Kuhn.

Noterbart är att Lewicki vilar, liksom den senaste tidens namnkunniga nyförvärv.

Elvan i första halvlek ser ut som följer:
Fredrik Andersson-
Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Yotun -
Piotr Johansson, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget -
Markus Rosenberg, Guillermo Molins.

Åtminstone 6-7 spelare är väl startmän i en allsvensk elva. Ska bli kul att se vad Molins tar vägen, han fick ju hela förra säsongen förstörd efter sin knäskada som han aldrig riktigt kom tillbaka från. I form är han en av allsvenskans bästa spelare enligt mig. Den här elvan borde ha alla förutsättningar att lösa en halvtidsledning. Känns som en bra balans med en ordinarie backlinje, ett par etablerade gubbar varvat med ett par yngre hungriga junisar.

Startelvan i andra halvlek:
Johan Wiland-
Andreas Vindheim, Mattias Andersson, Felipe Carvalho, Pa Konate -
Vladimir Rodic, Enock Kofi Adu, Erik Andersson, Mattias Svanberg -
Agon Mehmeti, Teddy Bergqvist

Mer utav en b-elva. Tycker dock den är okej och borde klara av att åtminstone hålla en eventuell ledning mot ett danskt lägredivisions-lag.

Logiken säger att MFF är en och två klasser bättre. Hemmamatch, årspremiär och ny tränare. Borde innebära en viss tändning. Visst, det är tidigt på säsongen och bolltouchen, tajmingen och flåset kanske inte riktigt är på plats, men det samma gäller danskjävlarna. Borde skilja tillräckligt mellan lagen för att MFF löser en trea här ändå.

Bättre elva i första än i andra halvlek, förhoppningsvis läggs en fin grund där.

@nokkan21

Polsater - 28 Januari, 2016, 21:06

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!