Ni som följt med vet att jag springer väldigt bra just nu med fem raka vinstgivande rekar och därmed +18.51 units på mina fem senaste spel. Starten här på rekatochklart var relativt trög, men nu har jag jobbat mig upp till +8.75 units och 112.87% ROI på mina 18 skriva rekar. Idag finns det två matcher på menyn och den matchen jag väljer att lägga mitt huvudfokus på är mötet mellan Örebro och Karlskrona där jag tror att ett överspel skulle kunna hitta hem. Kommer därför spela över 5 mål i matchen på Pinnacle Sports med 3/5U till oddset @1.854. Vid exakt fem mål får vi insatsen tillbaka.

Örebro:
Vi hittar Örebro på en 10e plats med 54 inspelade poäng och vid seger ikväll skulle man gå upp på samma poäng som HV71 på nionde platsen. Örebro kommer till denna match med en god form då man lyckats vinna fyra av de sex senaste matcherna. Man har speciellt varit bra på hemmais där man kommer från tre raka segrar. Om man kikar på hur många mål det blivit i Örebros matcher denna säsong så ser vi att snittet ligger på 5.6 mål per match. Om man endast kikar på deras hemmamatcher så har målsnittet legat på 5.3 mål per match och 9/17 matcher denna säsong har slutat med fem mål eller mer. På slutet har det dock varit riktigt målsnålt i Örebros hemmamatcher då det blivit under 5.5 mål i sex raka matcher, jag tror dock det blir ändring på det ikväll.

Karlskrona:
Karlskrona vet vi alla vart vi hittar i tabellen, det börjar bli uttjatat nu. Karlskrona kommer dock till denna match med riktigt bra form eftersom man tagit tre segrar på de fyra senaste matcherna då man bland annat besegrat Skellefteå! Vi ska dock komma ihåg att alla matcherna man vunnit på slutet varit i hemmaarenan. I Karlskronas matcher denna säsong har det ofta blivit mycket mål och snittet ligger på ganska exakt sex mål per match. Om man kikar på Karlskronas bortamatcher så ar målsnittet legat på enorma 6.44 mål per match vilket givetvis berott mycket på att Karlskrona läckt otroligt mycket bakåt. I hela 14 av Karlskronas 18 matcher så har det blivit fem mål eller mer vilket är i 77% av fallen.

Inbördes möten:
Lagen har mötts en gång denna säsong. Matchen slutade med en målrik tillställning som tillslut Örebro tog hem efter OT med 3-4 på bortais. Lagen har även mötts tidigare säsonger, det alla dessa fem matcher har gemensamt är att det alltid blivit just fem mål eller mer plus att Örebro alltid vunnit.

Sammanfattning:
Som ni hör på statistiken och så vidare så ska ju Örebro vara klara favoriter. Jag var först inne på att spela Örebro, men drar mig nu tillbaka då Karlskrona trotts allt varit väldigt bra dem senaste matcherna. Om jag ska vara ärlig tycker jag faktiskt Örebro är lite väl klara favoriter i detta möte. Överspelet känns helt klart bäst, har riktigt svårt att se att detta ska bli en tight och tillknäppt match som slutar exempelvis 2-1 Örebro. Nej här kan det mycket möjligt bli en del kassar.

Match: Örebro-Karlskrona
Spel: Över 5 mål (Insatsen tillbaka vid exakt 5 mål efter fulltid)
Odds: @1.854
Insats: 3/5U (Medel)
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Följ gärna min twitter för spelsnack och annat: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till om ni ryggar, hade varit fantastiskt att sätta sjätte reken i följd, känns orimligt men som vi alla vet, slumpen har inget minne.

Jag vill önska er en underbar fredag och sedan en fantastisk helg!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip