Hallå där.

Vi har att vänta ett härligt stormöte i La Liga idag. Barcelona som leder ligan med en match mindre spelat tar emot liga tvåan Atlético som sitter på samma poäng. Spännande!

1 Barcelona M 20 V 15 O 3 F 2 +/- 36 52 gjorda mål 16 insläppta +/- 36
2 At.Madrid M 21 V 15 O 3 F 3 +/- 22 30 gjoirda mål 8 insläppta +/- 22

Båda kommer till matchen med en lysande form. Bortsett från att Atlético torskade i cupen häromdagen. Men det ska man nog inte lägga för mycket vikt på.

Inbördes möten

At.Madrid 1-2 Barcelona
At.Madrid 0-1 Barcelona
At.Madrid 2-3 Barcelona
Barcelona 1-0 At.Madrid
Barcelona 3-1 At.Madrid

Att Barcelona är favoriter råder det inga tvivel om. Har svårt att se Atlético lämna Camp Nou med alla 3 poäng. Men vem som tar poängen är inte huvudsaken med detta tipp. Det är målen. Och när jag hör Atlético Madrid tänker jag på försvar. Med endast 8 insläppta mål under sina 21 matcher i ligan så råder det heller inte tvivel om att de är duktiga på att försvara, vilket har å göra med Jan Oblaks fenomenala form. 8 insläppta mål, en statistik på 0.38, med 14 " Clean sheets " Med denna herre samt Atléticos grymma försvar tror jag det blir en svår match för MSN.

Notera att Jan Oblak inte spelar i cupen och vilade i onsdags. Statistiken ovan är i ligan som ni säkert förstod.

Mellan hemmalagets stolpar träder Claudio Bravo tillbaka som även han vilades i cupspelet i veckan. Han kommer tvåa i målvakts statistiken säsongen 2015-16 med 9 insläppta mål, 10 Clean Sheets. Dock under 16 matcher, 5 matcher mindre än Jan Oblak. Med andra ord är det La Ligas bästa respektive näst bästa målvakter mot varann.

Jag tror absolut på att det blir under 2.5 mål i denna match. Spelas dock på egen risk, vi alla vet vad MSN & Griezmann kan göra.

Tack för mig!





This is the stats tab
This is the post tip