Sofia, staden alltså och ingen annan, arrangerar för första gången en ATP-turnering och spontant kändes det som en snabb turnering. Men efter att ha kollat på dagens spel kan jag konstatera att underlaget verkligen är långsamt.

Han har redan droppat en smula, Chung, men det här underlaget ska missgynna Copil så pass mycket att jag tycker att koreanen är spelvärd ner till 1,50…kanske lägre. Copil kommer fortfarande att dunka in ett par ess, men han kommer få otroligt svårt att få hål på Chung från baslinjen och jag är inte helt övertygad om att Copil var medveten om hur långsamt underlaget var i Sofia innan han signade upp sig till kvalet.

Nu är han visserligen inne i huvudturneringen vilket får ses som en framgång. Vinster mot Lazarov (som i stort sett bara spelat juniortennis) och Sugita. Visserligen bra att slå den sistnämnde, men att möta Chung är något helt annat.

Koreanen har spelat bra i år men fått iskall utdelning. Raka set mot Groth i Brisbane och sedan torsk 7-5,7-6 mot Cilic. Han gjorde en helt ok match mot Djokovic i Australian Open och täckte sin hcp-lina med god marginal.

Jag har väldigt svårt att se hur Copil ska kunna slå igenom Chung i den här matchen. Han kommer behöva 2-3 extra slag för att vinna varje poäng och den säkerheten har han inte i sitt spel och förmodligen kommer han aldrig att få det heller.

Trots att Chung inte är något känd storservare så lär hans serve vara tillräckligt bra för att avväpna en av CH-tourens svagaste returtagare.

Koreanen finns till 1,60 hos Betsafe

This is the stats tab
This is the post tip