Speltips

Speltips Linköping v Modo

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-02-04 19:00 Spela här

Speltips Linköping v Modo
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2,25 Speltips: Ö 5,5 mål
2016-02-04 19:00 Linköping v Modo Ö 5,5 mål 2,25 holms

Överspel är ofta något vanskligt när en såpass stor favorit som t.ex Linköping nu ska ta sig an t.ex Modo hemma. Risken finns, i andra fall, att underdogen gör så pass få mål att den stora favoriten måste stå för fem, eller till och med sex, för att spelet ska gå i hamn.
Men nu har jag fått för mig att Modo kommer att ge Linköping en rejäl match, även om det troligtvis inte räcker hela vägen till poäng.

Det brukar vara öppna och trevliga tillställningar mellan Linköping och Modo.
Under 2015 så har det sett ut så här:

MODO - Linköping 3:4 (ÖT)
Linköping - MODO 7:2
MODO - Linköping 2:3
Linköping - MODO 6:1
MODO - Linköping 5:3

Fem mål som sämst. Och då var Linköping något så gripande ineffektivt att det var ett smärre under att den där matchen landade på fem mål och inte fler.

Nu känner jag så här. Man har pratat kommande play off för Modo under väldigt lång tid nu. Både i Örnsköldsvik och i övriga landet.
Men nu när Malmö numera vinner ishockeymatcher väldigt sällan så skiljer det trots allt "bara" åtta poäng och Rödhökarna har inte förmått att hänga av Modo. Långt i från.
Medan Malmö ser blytunga ut så tycker jag ändå att Modo, trots tabellplaceringen, någonstans ser ut att vilja mer.
Det återstår 36 poäng att spela om. Malmö har Skellefteå hemma ikväll. Det kan (även om jag inte tror det) skilja fem poäng efter den här omgången. Och det flåset Malmö bör känna då, och den luften Modo bör få under vingarna med DEN kontakten, det tror jag faktiskt inte att Malmö klarar av.
Vetskapen att det i stort sätt är omöjligt att gå upp från Allsvenskan till SHL framöver lär ge betonghandleder på de mest erfarna spelarna.

Modo har ingenting att förlora. Hela hockeysverige har redan räknat bort dem. Och jag tror att de kommer att näta både en, två och kanske tre gånger mot ett Linköping som har för vana att släppa till mål hemma mot bottenlagen. Ett litet bära eller brista försök att sätta press på Malmö direkt.
Att sedan LHC har en offensiv som kan lösa tre poäng ändå, det är ingenting jag behöver orda något om.
De kommer ändå från 5-0 och 5-1 på Frölunda och HV71 där hemma. Och skulle de hitta en ny femma, ja då gråter jag inte blod direkt.

Hemmalaget återfår dessutom Broc Little, vilket spetsar deras offensiv än mer. Dock tror jag att det är en viss Victor Olofsson som kommer att vinna den matchen i matchen (om det nu skulle finnas en sådan).
Ett sidospel på honom finns i bloggen.

Hemmavinst efter en rafflande batalj med ... 4-3?

holms - 04 Februari, 2016, 00:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Gnarly24 - 2016-02-04 17:42:23

Du nämner inget spel alls till 23 gånger pengarna.