Speltips

Speltips HV71-Frölunda

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-02-04 19:00 Spela här

Speltips HV71-Frölunda
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2.35 Speltips: FHC
2016-02-04 19:00 HV71-Frölunda FHC 2.35 SHL-Grinder

Jag vet inte om jag nämnt det men vissa kanske har märkt att Frölunda är laget i mitt hjärta. En sak som jag dock lärt mig på senare år är att inte alls tänka med hjärtat när man spelar. Visst spelar jag på Frölunda och dem förlorar blir det dubbel smärta, men jag försöker kort och gott alltid försöka hitta det bästa värdet oavsett vilka lag som spelar, det är det allting handlar om. Så ibland måste man spela emot sitt älskade lag om man tycker att det finns värde att hämta. Vet att inte alla håller med om den här saken, men det är iallafall min syn på det hela. Ganska många av mina rekar handlar om just Frölunda och det är just av den anledningen att jag tycker mig se deras mönster bäst då jag följt dem i så många år.

Många fina matcher ikväll och utöver mitt maxspel på över 5 mål mellan Brynäs och Karlskrona känner jag att jag även vill spela Frölunda FT borta mot HV71 till @2.35 med 3/5 units. Motivering till det spelet kommer här:

HV71:
HV71 har det för tillfället väldigt jobbigt med tre raka förluster och den senaste svider nog rejält då man förlorade mot Rögle hemma med 2-3 efter straffar. Det var den andra hemmaförlusten i följd då man två omgångar tidigare blivit tillknäppta rejält mot Skellefteå med 2-5 i Kinnarps Arena. Idag tar man sig an Frölunda som för en månad sedan var nästintill ostoppbara men som nu på senare tid visat sig vara mänskliga med en rad "oväntade" förluster. HV71 har goda minnen från det senaste mötet mot Frölunda då man lyckades nolla dem i Scandinavium och slutsiffrorna skrevs till 0-2 FT. HV71 är därmed det enda laget som lyckats nolla Frölunda i Scandinavium denna säsong, ja faktum är att inget annat lag ens lyckats "etta" Frölunda i sin hemmaborg. HV71 ligger just nu på en 9e plats med 58 inspelade poäng och deras ambition är nog som för flera andra lag i det tabellskiktet att försöka komma top-6 och slippa en eventuell åttondelsfinal. Personligen tror jag inte att HV71 har vad som krävs för att komma top-6, men vi får se. HV71 har i år tagit 1.76 poäng i snitt på hemmais men en väldigt intressant sak här är att när HV71 mött de tuffaste bortalagen som är Skellefteå, Frölunda, Linköping och Färjestad så har man på sex matcher endast lyckats tagit 2 poäng!! Man har med andra ord haft det väldigt väldigt tufft mot de starkaste bortalagen på hemmais.

Frölunda:
Förbannade, målmedvetna, revanschsugna och obarmhärtiga. Det är vad Frölunda känner inför kvällens match tror jag. Man vet hur bra man egentligen är och laget har inte jobbet för varandra på slutet - förbannade. Det finns bara en sak i skallen ikväll om man ska kunna utmana om seriesegern och det är tre poäng - målmedvetna. Man blev "förnedrade" av HV71 senast i Scandinavium när Frölunda inte ens lyckades få hål på HV71 - revanschsugna. Det finns bara en sak om man ska ta tre poäng ikväll och det är stenhårt jobb och vara granithårda i varje duell - obarmhärtiga. Frölundas bortaspel denna säsong har varit väldigt bra då man ligger tvåa i "bortatabellen" med 13 segrar av 19 möjliga. Bortaspelet har inte varit sig likt i de senaste matcherna då Frölunda endast tagit en seger på de fyra senaste matcherna. I förra matchen förlorade man mot Färjestad med uddamålet efter en väldigt jämn tillställning, det ska dock sägas att Färjestad spelade riktigt bra.

Inbördes möten:
Det är dags för grundseriens sista möte denna säsong mellan HV71 och Frölunda. Frölunda tog med sig de första sex poängen genom först en hemmaseger med 4-2 som sedan följdes upp med 2-3 borta mot HV. Det senaste mötet var det dock HV71 som var det vassare laget och bortabesegrade Frölunda med 0-2.

Värdering:
Anledningen varför jag väljer att spela Frölunda FT till @2.35 istället för att spela dem +0 till @1.862 är att Frölunda bara har ett val ikväll. Det är tre poäng. Av två anledningar, dels att man måste knipa en fin trepoängare för att få upp självförtroendet och att man inte har råd att tappa poäng ikväll om man vill haka på Skellefteå som mest troligt vinner ikväll borta mot Malmö. Dessutom har 1/20 senaste mötena mellan HV71 och Frölunda slutat med ett kryss. Jag tror att Frölunda har väldigt goda möjligheter att vinna ikväll. Kommer man upp i normal standard så vinner man!

Match: HV71-Frölunda
Spel: Frölunda FT
Odds: @2.35
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 04 Februari, 2016, 15:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
puttee - 2016-02-04 17:29:47

har i många år lirat på shl och allsvenskan och nu är det ju HV71 som är laget i mitt hjärta och tyvärr så tror jag som du att frölunda kommer dra det längsta strået ikväll har hela dagen haft tanken eftersom jag tycker HV för tillfället släpper till väldigt mycket klara målchanser för motståndarna i egen zon

Ryggar dig i detta spel