Tottenham -1 (insatsen tillbaka på uddamålsseger) hemma mot Watford.

Fortsätter tjata om Tottenham. Som jag nämnde inför deras bortamatch i veckan har jag rekat laget i olika former 6-7 gånger senaste 40 dagarna. Förutom en push har de vunnit varje gång.

Jag har också nämnt att jag ser laget som en outsider till titeln. Nu är vi en bit in i februari och laget har lika många poäng som Arsenal, ett lag diverse experter jinxat dönder (det blir en tredje eller fjärdeplats för Gunners i år igen).

3. Tottenham 24 12 9 3 44:19 45

4. Arsenal 24 13 6 5 37:22 45

5. Manchester Utd 24 11 7 6 31:21 40

9. Watford 24 9 6 9 27:26 33

Tredjeplacerade Totenham har nu fem raka segrar i alla tävlingar. Imponerar på mig då de vinner på alla olika sätt. Vänder underlägen på bortaplan, kör över bottenlag på hemmaplan, tar rutinsegrar och vinner mot toppkonkurrenter.

Framåt finns matchvinnare som framför allt Harry Kane, Delle-Alli och Christian Eriksen. Bakåt är det oerhört stabilt - släppt in minst antal mål i ligan.


Saknar Vertonghen i backlinjen igen, men det har man visat sig kunna hantera. Delle-Alli är ett frågetecken, skulle han inte komma till spel är det negativt såklart, men jag tycker man har bredd nog att klara sig utan honom i en hemmamatch av den här typen.

Tänkbart lag:

Lloris
Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose
Dier, Dembele
Son, Delle-Alli, Eriksen
Kane

Watford har gjort det bra som nykomlingar. Min känsla är dock att i takt med att Ighalos form försämrats så har laget tappat fart. 1-2-4 på sina senaste ligamatcher. Såg deras match mot Chelsea i veckan och tyckte laget hade en del tur som kom undan med x. Chelsea skapade en hel del samtidigt som Watford såg rätt trubbiga ut. Tror inte laget ligger nia när säsongen summeras.

För mig skiljer det en klass mellan lagen och det känns som att Tottenham är för bra, för stabila, för att inte gå segrande ur detta. Drömläge att nå Champions League och hugga på ligatiteln, då får inte såna här ögonblick spillas.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip