Lördagens första match i den spanska La Liga spelas på Estadio Vicente Calderon där skadedrabbade Atletico Madrid tar emot formstarka Eibar. Ett tufft möte där en skräll mycket väl kan inträffa.

I bortamötet mot Barcelona fick Atletico Madrid två spelare utvisade, nämligen Filipe Luis och lagkaptenen Diego Godin. Dessutom drog Juanfran på sig ett gult kort som resulterar att han missar nästa match. Slutsats: Atletico Madrid saknar 3 (!) backar i sin nästa match - som är mot Eibar. Den enda backen som tränaren Diego Simeone behåller från förlusten mot Barca är 21-årige Jose Gimenez. All rutin försvinner bakåt så det ska bli intressant att se hur Atletico Madrid klarar av att spela utan lagets kanske viktigaste spelare. Det råder ju ingen tvekan om att försvarslinjen + Antoine Griezmann är anledningen till deras succé de senaste åren. Endast 10 insläppta mål på 22 matcher vittnar om det.

I övrigt har Atletico Madrid hamnat i en liten svacka, även om de har mött tuffare lag på sistone. De blev utslagna av Celta Vigo i cupen, spelade mållöst på hemmaplan mot Sevilla, förlorade borta mot Barcelona och har rent allmänt inte haft samma fokus och skärpa i spelet. Näst på tur är ligaåttan Eibar, som krigar om en Europa League plats. Eibar själva har ett par avbräck i försvaret men annars är det stabilt. Borja Baston har spottat in mål på sistone och är riktigt het. Det blir kul att se om hans målform håller i sig även mot Atletico Madrid. Det hoppas jag på.

Inbördesmöten talar klart för Atletico Madrids fördel men den statistiken betyder inte så mycket i detta möte, med tanke på de stora och viktiga avbräcken som Atletico Madrid har. Många gånger vinner Atletico Madrid sina matcher med endast ett mål i marginal, oftast 1-0. Att de ska vinna med handikappsiffror mot Eibar har jag svårt att tro. Handikappspelet på Eibar (+2), det vill säga att Eibar inte förlorar med fler än ett mål, till oddset 1.70 hos Svenska Spel finner jag ett enormt värde i.

This is the stats tab
This is the post tip