Speltips

Speltips Kärpät-Frölunda

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-02-09 17:30 Spela här

Speltips Kärpät-Frölunda
Land: Europa Liga: CHL
Odds: 1.95 Speltips: Över 4.5 mål
2016-02-09 17:30 Kärpät-Frölunda Över 4.5 mål 1.95 SHL-Grinder

Önskar man fick skriva "NY VECKA OCH NYA MÖJLIGHETER!". Men sanningen är att det är endast idag på hela veckan som vi bjuds på HA eller SHL. Otroligt tråkigt, hatar uppehåll. Eller ja, det kan vara skönt ibland fast inte när man är på en heater, då vill man bara fortsätta. Dock är detta en väldigt fin tisdag då det nalkas CHL-final för mitt älskade Frölunda. Dessutom idag den nionde februari får man dela födelsedag men en av Sveriges absolut största idrottsmän genom alla tider, J-O Waldner, som igår gick ut med att han slutar. Sista matchen spelar han på torsdag som dessutom sportbladet kommer att sända live med start 18.30. Det ska självklart ses. Men just nu är det fokus på hockey och CHL-finalen mellan Kärpät och Frölunda! Ett spel som jag verkligen gillar är över 4.5 mål till @1.95. Motivering till detta kommer nu!

Kärpät:
Kärpät ligger på en andraplats i den inhemska ligan och är med andra ord ett starkt lag. Denna CHL-final spelas i Finland i Kärpäts hemmaarena så det är ju självklart en fördel. I Kärpäts matcher i ligan ligger målsnittet per match på 5.14 mål/match och om man ser till endast deras hemmaspel så ligger det på 5.13 mål/match. Kollar man på hur Kärpäts matcher varit i CHL så har dem varit rätt så målsnåla, endast 4.66 mål per match i snitt sedan åttondelen, men det är samtidigt ett så litet sample så det är svårt att göra en riktig bedömning. Idag möter Kärpät ett försvar som inte har varit att lite på den senaste tiden som man kanske kan utnyttja, samtidigt har Frölunda en ruskig offensiv när dem stämmer för det.

Frölunda:
Frölundas form är otroligt risig för tillfället med fem förluster på de sju senaste matcherna och de tre senaste matcherna har slutat med noll poäng för Inianderna. Jag tror ändå att Frölunda ska ha goda möjligheter att vinna ikväll men ska spåna på det ett tag till. Det jag är övertygat om är att överspelet borde vara bra. I Frölundas matcher blir det i snitt 5.79 mål per match och om man endast ser till deras bortamatcher så ligger snittet på 5.95 mål/match. Frölunda har dessutom varit rätt målglada i CHL med 5.25 mål per match i snitt.

Inbördes möten:
Förra säsongen så möttes dessa två lag i semifinalen av CHL och som vi kommer ihåg var det Frölunda som gick till final för att väl framme i finalen få ge vika mot Luleå som tog hem titeln. Den första matchen vann Frölunda med 4-2 mot Kärpät och den andra slutade med 3-1 seger till Kärpäts favör.

Att komma ihåg:
Vi ska komma ihåg att finalen till skillnad från de andra slutspelsmatcherna endast innehåller en match, inte bäst av två. Det laget som vinner ikväll vinner Champions Hockey League 2016. Förra året var det som sagt Luleå som vann och segersiffrorna skrevs då till 4-2. Jag tror på en match där Frölunda är riktigt riktigt förbannade och taggade. Det har gått riktigt illa i SHL på senaste tiden och det här är Frölundas chans att verkligen hitta energin och dessutom vinna en fin titel. Jag ser två olika scenarion, det är antingen att Frölunda är passiva, har svårt att komma upp i banan och vinner inga andrapuckar, då kommer man inte räcka till ikväll och säkert förlora med några puckar, exempelvis 4-1. Det andra scenariot jag kan tänka mig är att allt släpper för Frölunda och man är sådär bra som faktiskt ingen i SHL kan vara i år. När man liksom kan krossa Skellefteå och köra över allt och alla. Då tror jag Frölunda vinner klart ikväll. Exempelvis 5-2! Jag tror verkligen allt hänger på hur Frölunda spelar ikväll, men oavsett så tror jag väldigt hårt på överspelet.

Match: Kärpät-Frölunda
Spel: Över 4.5 mål
Odds: @1.95
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 17.30
Kanal: SVT 1 / SVT 2

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Lycka till vid rygg!

SHL-Grinder - 09 Februari, 2016, 01:29

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
SHL-Grinder - 2016-02-09 16:05:30

Jag måste förresten ha rökt något riktigt tungt igår alternativt sovit medan jag skrev början av reken då jag säger att J-O Waldner fyller år idag. Helt fel hehe..

Jag fyller år, inte J-O, helt fel.

SHL-Grinder - 2016-02-09 16:04:23

Tror det kan bli Kärpäts fall att dem tror för mycket på seger. Står fast vid att om Frölunda kommer upp i den otroliga nivån man hade för någon månad sedan så vinner man ikväll.

Men lycka till med era spel om ni tror annat! =)

thomas88 - 2016-02-09 15:30:34

Svårtippat
Frölunda har ju briljerat på bortaplan i CHL och ibland även i SHL.
Men Kärpät har nästan varit omöjliga på hemmarinken i Oulu - Uleåborg även i Finska ligan.
Alla resultat är möjliga, men känslan säger att hemmalaget vinner Tråkig resa till Oulu - grått trist och djävligt. Hemmafansen likaledes djävligt segervissa.

Daniel - 2016-02-09 13:26:05

Tror det blir målsnålt, mycket på spel.