Speltips

Speltips Nadal - Carreno Busta

Sport: Tennis Spelstopp: 2016-02-16 22:30 Spela här

Speltips Nadal - Carreno Busta
Land: Brasilien Liga: ATP Rio
Odds: 1,54 Speltips: Carrena +6,5
2016-02-16 22:30 Nadal - Carreno Busta Carrena +6,5 1,54 Poldan

Vi får alltså 6.5-lina på Carreno-Busta mot Nadal. Visserligen till blyga 1,54 men ändå. Har oddssättarna suttit bakom en sten senaste veckan? Nadal var ju iskall i Buenos Aires och jag tänkte att en 5.5-lina får duga. Men det är alltså bättre än vad jag kunnat föreställa mig.

Carreno Busta har garanterat verktygen för att slå igenom Nadals försvar. Det såg vi inte minst när de möttes på hardcourt i Doha och jag vill mena på att det gynnar Carreno Busta att den här matchen spelas på grus.

Två av nio matcher – så många gånger han Nadal täckt ovannämnda lina i år. Det var mot just Carreno Busta i Doha och Robin Haase i samma turnering. Men i Doha hängde ändå Pablo med riktigt bra i de två första seten och man ska veta att han är vansinnigt mycket bättre på grus än på hard – det kan man tyvärr inte säga om Nadal längre.

Det är så uppenbart att Nadal spelar helt utan självförtroende. Han blir osäker från baslinjen och försöker bita av rallyn med stoppbollar. Alltså, det jag såg i Argentina var verkligen plågsamt och jag tror knappast att det blir bättre i Rio.

Det som krävs nu för tiden är lite power så att man sätter press på Nadal. Det vill jag mena på att Carreno Busta har tillräckligt med. Åtminstone om man jämför med övriga spelare som pressat Nadal i år.

De möttes förra året i Rio. Då var förutsättningarna ganska liknande och då slutade matchen 7-5,6-3 med mersmak för Pablo. Jag tror att det blir jämnar den här gången och att spela till 5,5-lina är inte heller en dum idé.

Unibet ger oss ändå +6,5 gem till 1,54 och det täcker Carreno Busta 2 gånger av 3 – alla dagar i veckan.

Poldan - 16 Februari, 2016, 11:54

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
NCA - 2016-02-16 00:32:17

Gammal grusräv som man är själv, har följt (fick lägga av med skada vid 18 yrs ålder.) Har följt Carreno-Busta i många säsonger, för jag gillar killen. Men han är direkt svag i egna servegames, det är därför han inte är högre på ATP-rankingen...

Håller med om ditt tips, men spelar det mer på Nadals tveksamma form....

NCA - 2016-02-16 00:25:24

Skriv kommentar