Så som alltid så värderas Djurgården siffermässigt som en skock av värphönor när de ställs mot Växjö Lakers. Vilket är lite märkligt.
För lika bedrövligt som Djurgården uppträder mot jumbon Karlskrona, lika gedigna insatser gör det ALLTID mot Växjö.

Djurgården - Växjö 4:1
Djurgården - Växjö 4:3 (ÖT)
Växjö - Djurgården 2:4
Växjö - Djurgården 3:3
Djurgården - Växjö 4:3
Djurgården - Växjö 4:5
Växjö - Djurgården 4:3
Djurgården - Växjö 1:0
Växjö - Djurgården 6:5 (ÖT)
Djurgården - Växjö 2:1 (e.str.)

4-4-2. Så set det ut i Dif-favör.
Och betänk att Växjö, fjolårsmästarna, inte slagit Djurgården mer än två av de tio senaste gångerna. Och då med uddamålet.
Att smålänningarna har uppenbara problem med Djurgårdens energiska spelstil med mycket skridsko och hjärta är uppenbart.

Nu vankas en oerhört viktig match. Och för er som brukar håna serielunken i SHL kan hojta bäst ni vill när sista omgången är spelad och det finns lag som bommat något av strecken med en pinne.
Eller än värre: Målskillnad.
Då var den där matchen i tråkiga november som bjöds bort på slarvig inställning relativt viktig ändå.
Växjö har satt sig i en taskig situation. De regerande svenska mästarna är på god väg att missa topp 6. Vilket är en gigantisk missräkning i så fall.
Formen är klart dunkel med bara två segrar på de sex senaste, och nu finns risken att de släpper iväg Djurgården med ett sexpoängsförsprång i jakten på Brynäs på sjätte platsen.
Det ligger en sådan jättepress på hemmaspelarnas axlar inför kvällens batalj att jag inte alls är säker på att de löser det.
Och i synnerhet inte när deras mardrömsmotståndare står på andra sidan med fullpumpat självförtroende med tanke på hur "lätt" de har för just Växjö.

Hela 2,40 på ML tvåan kan jag inte blunda för.
Historiken och pressen på hemmalaget är för starka faktorer att negligera.

This is the stats tab
This is the post tip