Speltips

Speltips Elfsborg - Assyriska

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-02-20 15:00 Spela här

Speltips Elfsborg - Assyriska
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1.60 Speltips: Elfsborg -1,5
2016-02-20 15:00 Elfsborg - Assyriska Elfsborg -1,5 1.60 Polsater

Elfsborg -1,5 hemma mot Assyriska i cuppremiären.

Lite småstökigt i Elfsborgs backlinje då man förlorat fjolårets ordinarie mittbackspar (Taco har lagt av och Holmén har dragit till Ryssland). I övrigt ser det bra ut. Claesson är än så länge kvar (hur länge?), Lundevall har fått ett år till, Henning Hauger är stabil, Rohdén är en av allsvenskans bästa spelare och framåt har man ett par-tre helt okej forwards. Till och med Bajrami har spelar en del (även om han missar den här matchen). Lägg till att man har ett gäng unga talanger som blivit ett år äldre och bättre.

Sett laget en del på försäsongen och gillar det jag sett. Skapar mängder av lägen framåt. Får man till en defensiv (ska plocka in en mb) så blir laget helt klart att räkna med i guldstriden.

Gör det ofta bra i cupen (har 14-0-1 på sina 15 senaste cupmatcher). Vann 2014 och förlorade mot final-Örebro i semifinal i fjol. Från 2013 och framåt har man 9 raka hemmasegrar i cupen, 7 av dessa har varit med 2 mål eller fler.

Truppen:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Liridon Gashi, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Rami Kaib, Jörgen Horn, Viktor Nilsson, Simon Hedlund, Simon Lundevall, Marcus Rohdén, Rasmus Rosenqvist, Henning Hauger, Viktor Claesson, Per Frick, Viktor Prodell, Lasse Nilsson, Viktor Götesson

Saknas: Emir Bajrami (sjuk), Anton Andreasson (rehabträning), Jon Jönsson (rehabträning), Daniel Mobaeck (rehabträning),

Assyriska har jag helt ärligt inte superkoll på. Har Tor-Arne Fredheim som tränare och han håller jag rätt högt. Frågetecken för spelarmaterialet dock. Fått in 8 nya spelare, bland annat:
Pavey och Perreira från AIK (njaaa på båda spelarna för min del, åtminstone mot det här motståndet.
Sliper från Sundsvall (blir säkert bra i SE, men spelade knappt i Sundsvall i fjol).
Söderström (spelade en del i J Södra, hyfsad talang).
Gustav Jarl (okej talang, men inte redo för allsvenskan än).
Ken Fagerberg (kom fram som en supertalang, men har inte riktigt fått den utväxlingen folk hoppades).
Soon Yong Yoon (lån från DIF, där han inte visat något än).


Rätt stor spelaromsättning och truppen har satts rätt så sent. Brukar ha svårt mot allsvenska lag i cupen och mot ett samspelt samt väl förberett Elfsborg tror jag man får det tufft. Boråsarna är ofta ruskigt bra på hemmaplan även i allsvenskan och i en tävlingspremiär hemma tror jag Assyriska blir något av en munsbit.

@nokkan21

Polsater - 19 Februari, 2016, 19:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!