Speltips

Speltips Örebro-Frölunda

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-02-19 19:00 Spela här

Speltips Örebro-Frölunda
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 1.97 Speltips: Över 5 mål
2016-02-19 19:00 Örebro-Frölunda Över 5 mål 1.97 SHL-Grinder

Med varm vind i ryggen i och med två raka vinster under torsdagskvällen så tycker jag mig nu hittat ett nytt fint spel i SHL. Örebro mot Frölunda, en match som känns riktigt svår att utse en vinnare i, men en sak som jag tror hårt på är över 5 mål i matchen till @1.97!

Örebro:
Örebro ligger på en 10e plats i tabellen i ett läge där man egentligen sitter rätt fast. Dem kan inte hamna utanför slutspel om inte något helt sjukt skulle hända och dem kan inte ta sig upp på en top-6 placering. Så det man egentligen ska göra nu är att slipa på spelet inför det kommande slutspelet. Därav att man inte har ett jättepressat poängbehov så tror jag det kan göra att man slappnar av mer och kan spela ut hela registret. Ikväll möter man ett Frölunda som har varit riktigt sega nu en längre period och som exakt som Örebro också är inne i ett litet mellanskikt. Att poängen inte är dödsviktiga pga att Skellefteå ligger på pass många poäng före med så få omgångar kvar att spela och samma sak bakåt till Luleå. Det absolut mest troliga är ju att Frölunda kommer tvåa i tabellen bakom Skellefteå. Något annat än att Frölunda kommer tvåa skulle vara högst oväntat. Örebro kommer med en rätt bra form till dagens match då man har tre segrar på sina fyra senaste spelade matcher. Innan detta åkte man dock på två monsterförluster mot Karlskrona, men det kanske är glömt nu. Om man kollar på hur Örebros matcher varit målmässigt denna säsong så ser vi att snittet per match ligger på 5.53 mål per match och om man endast ser till Örebros hemmamatcher så ligger snittet på 5.19 mål per match. Örebro har denna säsongen ungefär släppt in lika många mål som man själv gjort och ligger på -8 för att vara exakt.

Frölunda:
Frölunda ligger som jag precis skrev tvåa i ett litet mellanläge. Långt upp till Skellefteå men samtidigt långt ner till Luleå. Det är ju egentligen inte långt, men med tanke på hur få omgångar det är kvar så luktar det väldigt väldigt mycket att Frölunda kommer komma tvåa i grundserien av SHL 15/16! Detta gör att jag tror Frölunda kan spela med ett lugn precis som Luleå och bara ösa! De senaste matcherna har det som sagt gått riktigt trögt för Frölunda men jag tror att hungern till att börja vinna igen är otroligt stor plus att det är viktigt att gå in i ett slutspel med ett gott självförtroende. Så några fina segrar innan slutspelet tror jag är otroligt viktigt. Frölunda har denna säsong gjort 150 puckar framåt som man är klart bäst i serien på och bakåt har man släppt in 98 kassar. Det blir ett totalt snitt på 5.77 mål per match och om man endast ser till Frölunda bortaspel så ligger det totala målsnittet på otroliga 5.95 mål per match.

Inbördes möten:
Lagen har mötts två gånger denna säsong men senast man möttes var så längesen som 28e November då det var en riktig målfest som slutade med att Örebro vann med 5-3 hemma. Innan det var det Frölunda som vann hemma och då med siffrorna 3-1. Detta är första mötet i back-to-back mötet mellan Frölunda och Örebro, lagen drabbar nämligen samman på lördag i Scandinavium igen! En ganska otrolig sak inför detta möte är att Örebro har haft otippat enkelt med Frölundas offensiv. I snitt släpper Örebro in 2.0 mål per match mot Frölunda vilket är ett väldigt lågt snitt, nu snackar jag alltså om historia, inte bara denna säsong. Det är det enda som oroar lite inför detta möte. Örebro och Frölunda har mötts 12 gånger genom historien och Frölunda har aldrig lyckats göra mer än tre mål någon gång mot Örebro. Jag hoppas dock verkligen att dem bryter den negativa sviten ikväll!

Match: Örebro-Frölunda
Spel: Över 5 mål (Insatsen tillbaka vid exakt 5 mål)
Odds: @1.97
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg och ha en underbar fredag och helg!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 19 Februari, 2016, 00:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!