Ett back to back-möte väntar mellan världens bästa stad Örebro och det mindre lyckade Göteborg, och spontant så känns det väl som om de kan komma att få varsin dag att briljera på.

Dels så är det bra tryck i grejerna när Örebro spelar hemma fredagar - och dels så finns det inget lag i SHL som Örebro har lättare för än just Frölunda.

Örebros första säsong i SHL:

Örebro v Frölunda 6-0
Örebro v Frölunda 1-3
Frölunda v Örebro 3-2 (sd)
Frölunda v Örebro 3-2 (sd)
Frölunda v Örebro 0-3

SHL 2014/2015

Örebro v Frölunda 4-2
Frölunda v Örebro 1-4
Örebro v Frölunda 6-3
Frölunda v Örebro 1-4
Örebro v Frölunda 1-2 (sd)

SHL 2015/2016

Örebro v Frölunda 5-3
Frölunda v Örebro 3-1

Roger Rönnberg har på tolv försök mot Örebro TVÅ segrar över full tid. Försök hitta ett lag i SHL som Frölunda trivs sämre emot.

Att Örebro trivs som fisken i vattnet mot topplagen medan man aldrig kan ta några poäng mot bottenlag, om de så heter Leksand, Malmö eller Rögle, det är egentligen inte speciellt märkligt.
Rödvitt har sitt signum i blixtsnabba omställningar, och det gör sig som bekant lite bättre mot lag som vill ha mycket puck.

Jag rekade tidigare i veckan Karlskrona Ö 1,5 mål borta mot Frölunda. Även om det tog att tag så kändes det relativt tryggt då KHK tryckte dit ettan tidigt i matchen.
Nu ska vi upp ett pinnhål. Vilket också belönas med ett högre odds.
Med färska minnen från Örebros tre senaste hemmamatcher mot Frölunda (6-3, 4-2, 5-3) och vetskapen att Frölundas top moment den här helgen är hemmamatchen i morgon, så känns det klart bra trots att 1,5:an är utbytt mot 2,5:an.

Om minst tre mål räcker för att vinna matchen?
Förhoppningsvis. Men det låter jag någon annan spekulera i.

This is the stats tab
This is the post tip