Speltips

Speltips Dzumhur - Thiem

Sport: Tennis Spelstopp: 2016-02-24 02:00 Spela här

Speltips Dzumhur - Thiem
Land: Mexiko Liga: ATP Acapulco
Odds: 6,00/2,40 Speltips: Dzumhur
2016-02-24 02:00 Dzumhur - Thiem Dzumhur 6,00/2,40 Poldan

Jag tror att Damir Dzumhur har goda skrällmöjligheter mot Dominic Thiem. Det är uppenbart att bosniern insett att han måste utveckla sitt hardcourtspel. Tycker fortfarande att han har en hel del att bevisa på inomhusbanorna, men på de lite långsammare utomhusbanorna har han imponerat stort i år.

Det var inte längesedan man såg honom som en renodlad grusspelare som aldrig skulle sätta sin fot på en snabb hardcourtbana. Men i år slopar han vintergruset helt och hållet och har istället fokuserat 100% på hardcourt. Man kan väl säga att resultatet är hyfsat imponerande:

Vinst mot Kyle Edmund (82)

Set på Goffin (16)

Vinst mot Vesely (55)

Set på Kohlschreiber (28)

Vinst mot Smyczek (117)

Vinst mot Berankis (86)

Set på Dimitrov (26)

….det här är alltså i år. De senaste två månaderna.

Så, vi har Dzumhur som riktat in sig helt på hardcourt, inte spelat särskilt mycket, men när han väl spelat har det uppenbarligen gått rätt bra.

Å andra sidan har vi Thiem som fick ordentligt med soppatorsk mot Pella i Rio. Han har en resa i benen mellan Rio och Acapulco, han hoppar mellan grus och hardcourt vilket sällan är enkelt. Dessutom skulle jag säga att Thiem är ganska överskattad på hardcourt. Han är grusspelare i grunden och det syns.

De sju senaste gångerna han bytt från grus till annat underlag har han torskat, vi får alltså gå tillbaka till tiden då han spelade futures för att hitta en match som han vann efter att ha spelat grus:

Torsk mot Gulbis i Canadian Masters – kom från Kitzbühel

Torsk mot Mischa Zverev i Stuttgart – kom från Roland Garros

Torsk mot Gilles Simon i Canadian Masters – kom från Kitzbühel

Torsk mot Sijsling i Bratislava – kom från Casablanca
…osv osv

Till 6 ggr såsen lastar i alla fall jag in på Dzumhur hos bet365 ...tar även +1,5 set till 2,40 hos Nordicbet

Poldan - 23 Februari, 2016, 13:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Sorkfan - 2016-02-23 20:23:56

Precis. Just därför han spelar denna, gissar jag. Thiem kan va sliten. Även om han e fit kan han ha svårt med omställningen. På detta är dzumhur en spelare med hyfsat högstanivå. Klart thiem är favorit, oddsen på damir e dock för höga.

DENNISS - 2016-02-23 19:05:41

klart dzumhur har en viss skrällchans är inte det jag säger säger är att ta ett set i tennis händer rätt ofta ibland på att man spelar bra men även ganska ofta att spelare slappnar av ett set mot spelare som dom har ett övertag på . visst har thiem en lång sving men han har ju andra kvaliteter som gör att han är en mycket bättre tennis spelare än dzumhur. är thiem sliten kan ju däremot allt hända

Sorkfan - 2016-02-23 14:57:25

Långa bakswing, främst på forehandssidan kan tilläggas.

Sorkfan - 2016-02-23 14:56:17

Jadu Dennisss.. Såg du semin i rio, så vet du hur sårbar thiems långa swing är (då satte blåsten käppar i hjulet), nu byte till avsevärt snabbare underlag. Hoppas personligen han har en dag med sen träff osv, isf blir det pollettregn för mig då jag ryggat denna tyngre än normalt vid skrälltips! Tycker spelet oavsett utgång är 5-stjärnigt!

DENNISS - 2016-02-22 18:01:00

dzumhur har vunnit mot en 55 rankad selare som bäst att han har tagit set känns på några högt rankade är j uinte så konstigt det händer ganska ofta it tennis att man får ett set med sig och behöver ju inte betyda att han gjort några jätte matcher för det.