Speltips

Speltips Athletic Bilbao vs Marseille

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-02-25 19:00 Spela här

Speltips Athletic Bilbao vs Marseille
Land: Spanien Liga: Europa League
Odds: 1.80 Speltips: 1 (-0.5)
2016-02-25 19:00 Athletic Bilbao vs Marseille 1 (-0.5) 1.80 Polsater

Bilbao rak hemma mot Marseille testas på torsdagen.

Del 1 i dubbelmötet slutade 1-o till Bilbao, efter att anfallsstjärnan Aduriz gjort ett fint mål. Så vi har ett Marseille som måste fram här, riskera lite. Tror den matchbilden kan passa Bilbao rätt så bra.

Truppläget är helt okej för Bilbaos del. Saknar väl egentligen endast Inaki-Williams och Beñat Etxebarria, där jag tror den förstnämnde kommer saknas mest.

Truppen:

Iago Herrerín: De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; Iturraspe, Mikel Rico; Susaeta, Raúl García, Muniain; Aduriz; Iraizoz, Bóveda, Gurpegui, Elustondo, San José, Lekue, Eraso y Sabin Merino.

Tänkbart lag:

Herrerín, De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga, San José, Iturraspe, Raúl García, Munian, Sabin Merino y Aduriz.

Marseille har en i stort sett skadefri trupp, endast högerbacken Mendy saknas. Truppen:

Mandanda, Pelé, Escales, Manquillo, Nkoulou, Rekik, Rolando, Sparagna, Mendy, De Ceglie, Diarra, Alessandrini, Cabella, Sarr, Isla, Barrada, Romao, Fletcher, Nkoudou, Batshuayi, Thauvin, Rabillard.

Bilbao har matchats mot tufft motstånd efter nyår. De tolv senaste motståndarna är: Villareal, Sevilla, Villareal, Barca, Barca, Eibar, Barca, Getafe, Villareal, Real Madrid, Marseille, Real Sociedad. Att man "endast" vunnit fem av dessa betyder nog inte att formen är svag, möter man Barca x3 och Real på bortaplan är det tufft. Tycker ändå att laget sett bra ut senaste tiden och hemma på San Mames är Bilbao alltid riktigt starka. Förlorade olyckligt derbyt hemma mot Sociedad i helgen, men skapade tillräckligt med chanser för att åtminstone få med sig kryss. Det tål att nämnas att Sociedad är ett av de mest formstarka lagen i Spanien för närvarande också. Normalt sett är det dock i stort sett lag av Barca och Reals kaliber som vinner borta mot Athletic. Tror inte Bilbao bommar en hemmamatch igen.

Jag följer inte franska ligan särskilt noga, men Marseille ligger elva så här långt in på säsongen (ska dock nämnas att det inte är jättelångt upp till Europaplatserna då tabellen är jämn) och det imponerar inte. Sett laget en del matcher och tycker man uppträder oorganiserat, ojämnt och stökigt. Har varit rätt stor omsättning på spelare och ledare de senaste säsongerna, känns som att laget lider lite av det nu.

Har visserligen gjort det bättre borta än hemma i ligan, tror dock det är en annan femma i Europaspelet.

Många var pigga på att plocka upp trenden att spanska lag gick rent i Europaspelet förra veckan, även om en del resultat var tillfälligheter så fortsatte Barcelona visa de spanska lagens klass (om just deras förmåga rådde väl inga tvivel visserligen) i tisdags. La Liga är helt enkelt riktigt bra, en klass bättre än Ligue 1 definitivt. Tror Bilbao kommer fortsätta visa det här.

Hemmalaget behöver visserligen inte vinna då man har 1-0 att gå på från förra mötet. Men hemma tror jag att laget kommer gå ut och köra från start, kommer bara ledningsmålet tror jag dessutom ett stundtals odisciplinerat Marseille tappar tron och ger upp lite.

@nokkan21


Polsater - 24 Februari, 2016, 23:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Goforit - 2016-02-25 17:31:35

-0.5 är det samma som 1 eller något hcp?