Att dagen skulle komma då man rekade det väldigt, väldigt begränsade Liverpool med ett hcp, det trodde jag faktiskt inte skulle ske under den här säsongen.
Tror bara att jag kladdat på dem en enda gång sedan säsongen tog vid. Och då föll de borta mot Watford med 10,11-0 någonting. Tur då att det var Ö 2,5 som var spelet den gången.

Men men.

Liverpool får precis som Chelsea och Everton försöka rädda upp säsongen via cuper.
Ligan handlar om att återigen kriga om en femteplats som bäst, vilket jag kan tänka mig för vissa äldre Pool-supportar känns för jävligt, medan de lite yngre inte vet någonting annat. För dessa är varje gjort mål en framgång och sprudlande glädjekälla.

Och efter 0-0 borta så är läget naturligtvis gynnsamt för Klopp och hans mannar.
Visst, det är alltid förtacknämligt att göra mål på bortaplan i dessa sammanhang, men då Augsburg är ÄN mer begränsat än vad Liverpool är, då får man nog ändå påstå att Liverpool sitter i förarsätet modell större.

För även om Augsburg hade kommit ordinarie, då skulle det här bli jobbiga 90 minuter.

Skyttekungen och lagets genomgående bästa spelare under säsongen, Raàºl Bobadilla, han linkade ut förra torsdagen. Skadad. Och då tappade Augsburg all tyngd framåt.
Han är fortfarande skadad.
Vem som förväntas ta hans plats?
Tja, i ligan fick ett stycke Alfred Finnbogason chansen i helgen. Honom känner vi till från tiden i Helsingborg. Känns väl spontant som om Liverpool inte behöver hålla alla ögon som finns på Augsburgs ende anfallare.
Han får backup av offensive mittfältaren Halil Altintop. För er som minns så hade han sin storhetstid i Schalke 04 för 6-7 år sedan. Nu en strimma av sitt forna jag.
Jag säger det igen. Ett klart begränsat fotbollslag. Fyra poäng skiljer från nedflyttning i Bundesliga.

Liverpool förväntas ställa upp så här? Eller?

Mignolet

Clyne - Touré - Sakho - Moreno

Milner - Henderson - Can

Sturridge - Firmino - Coutinho

Det är förvisso en elva som inte är bättre än att sluta 6-7:a i Premier League.
Men när ligan är över och det här är grejen för att rädda upp en "misslyckad" säsong, då SKA inte Augsburg (med bekymmer i ligan att tänka på) inte ha någonting att hämta på Anfield Road.

3-0!

This is the stats tab
This is the post tip