Speltips

Speltips Kyrgios - Wawrinka

Sport: Tennis Spelstopp: 2016-02-26 15:00 Spela här

Speltips Kyrgios - Wawrinka
Land: Dubai Liga: ATP Dubai
Odds: 2,30 Speltips: Kyrgios
2016-02-26 15:00 Kyrgios - Wawrinka Kyrgios 2,30 Poldan

Jag tvekar inte att kasta in mina polletter på Nick Kyrgios mot Stan Wawrinka i Dubai. Det är ju lite av en hatmatch det här som med säkerhet betyder mer för Kyrgios än vad den gör för Stan.

Jag vet inte om Wawrinka bara är formsvag eller om underlaget passar honom dåligt. I Dubai är mattan ganska snabb men man spelar uteslutande eftermiddag/kväll, vilket gör att bollen går långsammare i luften. Jag får för mig att Stan inte riktigt trivs med bollstudsen här och att det är därför han fått problem i den här turnerngen.

...för problem, det har han haft. Till att börja med borde han åkt ut mot Stakhovsky i första omgången. Han klarade sig med nöd och näppe, men blev ändå hyfsat pressad av Skugor i omgången efter – en spelare som normalt sett inte ska få en enda breakchans mot Wawrinka. Sen fick han en hopplös Kohlschreiber i kvarten. Det känns lite som att Stan är ute på hal is.

Och är det någon som står på stadig mark just nu så är det Nick Kyrgios. Han har aldrig spelat så här bra. Det enda orosmomentet är att han spelat ganska mycket på sistone, men å andra sidan: så här djupt in i turneringen så borde jetlag och sånt lagt sig.

Det är väl framför allt serven som sitter för australiensaren. Man han ju sett honom så här bra förut, men lägg till en fläckfri serve på den, då är han i yttersta toppen.

I hur många gånger har han blivit breakad senaste åtta matcherna? 4 gånger, samtliga mot Klizan och det har sin förklaring i att Kyrgios landade i Dubai mindre än 24 timmar innan match. Bordesett från det så har han alltså inte blivit breakad mot:

Gasquet, Berdych x2, Cilic, Kukushkin och Pospisil. Medan jag skriver detta så slår det mig hur sjukt det är, att han alltså slagit samtliga ovannämnda spelare i raka set utan att tappa sin serve. Helt obegripligt egentligen.

Till 2,30 är Kyrgios ett bra spel.

Poldan - 25 Februari, 2016, 22:49

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!