Speltips

Speltips Örebro vs Gais

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-02-27 14:00 Spela här

Speltips Örebro vs Gais
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1.70 Speltips: ÖSK -1
2016-02-27 14:00 Örebro vs Gais ÖSK -1 1.70 Polsater

Örebro -1 mot Gais spelar jag i cupen.

Ytterligare en favorit får förtroendet alltså. Ännu en gång handlar det om ett lag som underpresterade i första omgången och bara fick med sig kryss. Här tror jag dock det blir något av en revansch.

Såg Örebros match mot Forward förra helgen och kan konstatera att laget hade en del otur. Skapade en hel del målchanser, men skärpan var det lite sisådär med. Åkte på ett mycket olyckligt 0-1-mål då keepern rensade en boll rakt på en Forwardsanfallares snok. Bollen studsade turligt in och 0-1 stod sig till halvtid. I andra halvlek vände ÖSK, mycket tack vare att Gerzic kom in och styrde upp spelet i stället för den för dagen misslyckade Daniel Nordmark. Så drog Kalle Holmberg på sig en idiotisk utvisning och ÖSK fick spela 10 mot 11 i 25 minuter. Forward skapade dock i stort sett ingenting fram till att Berger drog in en mycket vacker frispark med minuten kvar.

En match ÖSK normalt sett vinner helt enkelt.

Tycker man har ett mycket intressant lag. Avslutade allsvenskan ruskigt starkt och är definitivt ett lag för övre halvan (minst) om allt stämmer hyfsat.

I truppen:

1. Oscar Jansson, Jacob Rinne, Patrik Haginge, Brendan Hines Ike, Logi Valgardsson, Erik Moberg, Robert Åhman Persson, Crespo Kamara, Jonathan Lundberg, Michael Almebäck, Daniel Nordmark, Sebastian Ring, Viktor Walldén, Kevin Johansson, Nordin Gerzic, Carl Ekstrand Hamrén, Daniel Gustavsson, Ebrima Jaiteh

...är mittbacken Almebäck tillbaka. Klassvärvning. Ska bli intressant att följa. Holmberg avstängd och Ajdarevic, Broberg, Björnqvist är sjuka. Förhoppningsvis startar Axén med Gerzic den här gången i stället för Nordmark.

Även om fyra startspelare saknas kan ÖSK ställa en rätt stark elva på benen. Axén har pratat om att Kamara är i fin form, förhoppningsvis kan han visa det här.

Gais har det ännu struligare i sin trupp. Varken Luther Singh, Dan Keat, Johan Lundgren, Simon Guli, James Sinclair eller Liam Davies till spel mot Örebro. Alla är skadade eller sjuka. Dessutom är Danny Ervik avstängd efter det röda kort han drog på sig mot Helsingborg (1-3) senast. Det är åtminstone 5-6 tänkta startspelare.

- Det har varit två tuffa veckor. Att man inte har haft fler människor på träningarna. Å andra sidan är det inga allvarliga grejer. De flesta är tillbaka om max en vecka, säger tränaren Benjamin Westman.
- Men det är ett pussel att lägga. De senaste dagarna har jag haft 20 startuppställningar i huvudet!

Gais förlorade klart mot Helsingborg i öppningsrundan och är därmed i stort sett borta från avancemang. För ÖSK:s del är det bara seger som gäller, för deras del är krysset dött.

Trots avbräcken för Örebro borde ett motiverat hemmalag ha bra chans att vinna hemma på Behrn Arena mot ett Gais som borde klara avbräcken sämre.


Polsater - 26 Februari, 2016, 20:06

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!