Speltips

Speltips Malmö FF vs GIF Sundsvall

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-03-05 14:00 Spela här

Speltips Malmö FF vs GIF Sundsvall
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 2.25 Speltips: Blgm ja & ö2,5 mål
2016-03-05 14:00 Malmö FF vs GIF Sundsvall Blgm ja & ö2,5 mål 2.25 Polsater

Båda lagen gör mål och ö2,5 i matchen mellan Malmö och Gif Sundsvall testas.

Som de flesta vet vid det här laget är Malmös enda väg ut i Europa att vinna Svenska Cupen. Den prioriteras alltså. Här räcker det visserligen att ta poäng för att gå vinna gruppen, men det är också så att de bästa gruppettorna får hemmaplansfördel i en eventuell kvartsfinal.

Sundsvall har en minimal chans att gå vidare. Vann öppningsmatchen mot Ängelholm, men föll senast hemma mot Sirius. Behöver vinna stort här samtidigt som Sirius helst tappar poäng i sin match. Kan därmed ha en relativt avslappnad inställning här.

1 Malmö FF 2 2 0 0 6-2 6
2 Sirius 2 1 0 1 2-2 3
3 Gif Sundsvall 2 1 0 1 1-1 3
4 Ängelholm 2 0 0 2 1-5 0

Bra skadeläge i MFF enligt mig. Eikrem och Sana missar visserligen matchen, men det är inte negativt enligt mig. Eikrem har inte sett särskilt bra ut på försäsongen och han hade det som bekant tufft andra halvan av förra året. Trolig elva:

Wiland -
Tinnerholm, Arnason, Bengtsson, Yotún -
Rodic, Lewicki, Christiansen, Berget -
Rosenberg, Kjartansson

MFF ser bättre och bättre ut. Hamnade i underläge mot ett bra Sirius i öppningen i cupen, men vände och vann till slut rättvist. Mot Ängelholm senast hamnade man i underläge på nytt, men faktum är att det var en överkörning vi fick se. Framför allt i andra halvlek, då MFF gjorde 4 mål, men även i första då man kunde och borde gjort 2. Att skåningarna låg under i halvtid (tavla av Johan Wiland) var ett rån. Visade i andra halvlek att laget har självförtroende och att man litar på den kvalitet som finns. Lik förbaskat har man släppt in mål i båda matcherna.

Yotun fortsätter att få chansen, trots att hans försvarsspel stundtals lämnar en del övrigt att önska.

Framåt vet vi att Malmö är bra och det råder väl inget tvivel om att man kommer göra mål här, frågan är om Sundsvall gör det.

GIF Sundsvall har blivit av med Joachim Nilsson och Fjóluson inför säsongen. Två viktiga pjäser från centrallinjen som man ersatt med lite mer oprövade namn från Superettan. Stefan Silva och Tranberg är två spelare som förmodligen kommer vara lite upp och ner i år, men på sikt tror jag båda kan bli riktigt bra. Steindorsson öste in en hel del poäng för Halmstad för ett par säsonger sedan och Pa Dibba skapar alltid en hel del. Innermittfältet med Krog Gerson och Runar Sigúrjonsson är stabilt.

Bakåt ser det lite tunnare ut enligt mig.

Truppen:

Målvakter: Tommy N, Lloyd S
Försvarare: Eric B, Dennis O, Eric L, Stefan Å, Robin T, Marcus D
Mittfältare: Sebastian R, Erik G, Lars KG, Kristinn S, Robbin S, Runar MS
Anfallare: Pa D, Shpetim H, Stefan S, Johan E

I sina bästa stunder är Sundsvall ett fint lag. Spelar en rätt bra fotboll, framför allt på hemmaplan. Känslan är att de kan få en rätt passande matchbild här om de kan få snabbe Dibba i omställningslägen mot MFF:s backlinje.

Noterbart med Giffarna är att de gjorde mål i 12/15 bortamatcher i fjol. Statistik som ändå säger något tycker jag.

Jag tror det här kan bli rätt öppet. Ett motiverat MFF mot ett Sundsvall som förmodligen ser matchen mer som förberedelse. Nackdelen som jag kan se med det här spelet är om Kuhn lagt mycket fokus på försvarsspelet inför den här matchen och att man verkligen går in för att sätta det. Känns dock tveksamt om man gör det inför hemmapubliken här. Tror definitivt Giffarna får sina lägen.

3/4-1?

@nokkan21

Polsater - 05 Mars, 2016, 00:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!