Speltips

Speltips Groningen–PSV

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-03-05 20:45 Spela här

Speltips Groningen–PSV
Land: Holland Liga: Eredivisie
Odds: 1.70 Speltips: BLGM
2016-03-05 20:45 Groningen–PSV BLGM 1.70 RalleArvid

Det händer stora grejer i Eindhoven vad gäller fotboll. Laget har en tydlig filosofi och har med sin karismatiske ledarstab lyckats återskapa en kultur av vinnarmentalitet som genomsyrar hela föreningen. Har pratat lite med svenske Ramon på sistone som är stjärnspelare i Jong PSV och som även nosat på a-laget. Efter att även ha följt det lagets framfart förstår man hur gott det är ställt och vilket driv det är i föreningen.

Vad landar vi i här då? Jo, även om det är över en vecka kvar till returen i CL så har nog PSV har det största fokuset på Champions League trots allt. Samtidigt måste de vinna för att behålla tabellpositionen i toppen. Jag menar nödvändigtvis inte att de kommer vara ointresserade av att spela fotboll när de kliver ut på gräsmattan eller att de spelare som får chansen att åka med till bortamatchen är totalt värdelösa fotbollsspelare. Nej, jag menar bara att fokus i förberedelserna och uppbyggnaden har legat på något helt annat den senaste tiden och att det inte är sannolikt att det kan finnas tillräckligt med energi och fokus i gruppen för att förbereda sig på ett lika detaljerat sätt inför en match mot Groningen borta som hade varit fallet annars. Något jag tror att Groningen kommer ha möjlighet att utnyttja i offensiven även om det givetvis blir svårt att knipa samtliga tre poängen här.

Groningen har gjort mål i fem av sina senaste sex hemmamatcher och har visserligen tung form med tre raka förluster men är ändå ett lag som bör tillskrivas epitetet och kvalitén att tillhöra det där skiktet precis under de dominerande lagen i Holland. Och när de där lagen drabbar samman, i synnerhet när det sämre och utmanande laget har hemmaplan och en drake kommer på besök betyder det nästan undantagslöst att det blir match och ett jävla drag i Holland. Ett besök från PSV är att likställa när ett Alex Ferguson-lett Manchester United i början av 2000-talet kom på besök till exempelvis Everton eller Blackburn. Alltså säsongens absoluta höjdpunkt för hemmafans och spelare. Det skadar dessutom inte heller att avspark är 20.45 på en lördag.

PSV har gått som tåget och står för en imponerande säsong både nationellt och i Europa men hur imponerande det än är så kvarstår faktum att de har släppt in ett mål per match på bortaplan. Fortfarande givetvis imponerande men samtidigt något att bära med sig och då skulle jag absolut inte tillskriva kvällens uppgift som någon av de enklare att hålla nollan i. I synnerhet inte under rådande omständigheter.

Att båda lagen gör mål här känns som värt att ge en chans. Jag tycker även att ni gör rätt i att följa Polsäters tips om att Elfsborg–Kalmar har goda möjligheter att landa i samma utgång. Att båda lagen gör mål alltså.

BLGM hittas till 1.70 hos bet365 .com

Lycka till lads!

RalleArvid - 05 Mars, 2016, 10:31

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Aston - 2016-03-05 12:35:44

Kryllar ju inte av målskyttar i hemmalaget... känns nästan som att Michael de Leeuw är enda hotet i princip. Har för mig att han även tar hand om ev straffar. Testar lillpengen på han som förste målskytt för Groningen till knappa 5 ggr insatsen. Lycka till med spelet.