Speltips

Speltips Växjö-Luleå

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-03-08 19:00 Spela här

Speltips Växjö-Luleå
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2.19 Speltips: Luleå +0
2016-03-08 19:00 Växjö-Luleå Luleå +0 2.19 SHL-Grinder

Tjena!

Säsongens sista rek i grundserien skrivs i detta nu och vilken härlig grundserie vi har haft. Ett Karlskrona som hela säsongen varit seriens hackkyckling som nu snart går in i ett dödsviktigt kval för att hålla sig kvar i SHL. Ett Skellefteå som till en början såg ut att få svårt att vinna serien mot ett Frölunda som storspelade. Men Skellefteå kom tillbaka och visade hur otroligt tunga man är och kunde tillslut vinna grundserien utan större bekymmer. Ikväll spelas som sagt sista omgången och det är väldigt mycket som står på spel för flera lag. Bland annat i den matchen jag har tänkt reka mellan Växjö och Luleå. Växjö har chansen att komma top-6 och Luleå vill behålla sin tredjeplats i serien som även den är viktig. Jag tycker att detta på förhand känns som en 50/50 match på förhand och tycker därför alltså att det finns fint värde på Luleå och kommer spela Luleå +0 till @2.19 hos Pinnacle Sports med 3/5 units.

Växjö:
Okej. Vi börjar med att gå igenom förutsättningarna inför kvällens match. Växjö ligger just nu på en viktig sjätteplats, bara en poäng före jagande Djurgården. Djurgården möter ikväll Färjestad hemma, en match som Djurgården har goda möjligheter att ta hem alla tre poängen vilket innebär att Växjö måste ta tre poäng ikväll. Med andra ord har Växjö väldigt mycket att spela för, det här även Luleå men kommer in på det senare. Växjö har fram till senaste matchen varit otroligt starka. Innan förlusten mot Frölunda senast så hade man sex raka segrar. Om man kollar på hur Växjö spelat hemma denna säsong ser vi att hemmaspelet långt ifrån varit bländande. 14 segrar på deras 25 hemmamatcher är inget jättesnitt från de svenska mästarna. Man ligger faktiskt bara på 10e plats i "hemmatabellen" denna säsong. Växjö har dessutom lite problem i truppen, såhär skriver shl.se "Joakim Hillding saknades senaste matchen tillsammans med Tuomas Kiiskinen, Teemu Laakso, Christopher Nihlstorp och Liam Reddox. Oklart om någon av dessa är med mot Luleå." Jag tycker faktiskt att Växjö är lite för stora favoriter här ikväll.

Luleå:
Även Luleå har mycket att spela för. Man ligger just nu på en tredjeplats en poäng före Linköping. Linköping möter ikväll Malmö hemma, där sitter jag tungt på Linköping btw, men Luleå är nog rätt så säkra på att Linköping kommer ta alla tre poäng där vilket innebär att Luleå själva måste ta tre poäng borta mot Växjö ikväll för att hålla kvar sin fina tredjeplats. Dessutom skulle Luleå kunna ramla ner på en femteplats om det skulle gå riktigt illa. Förlorar Luleå med tre mål ikväll samtidigt som Färjestad vinner med tre mål så skulle Färjestad gå förbi Luleå, detta är självklart ytterst osannolikt men det kan hända. Nej jag tror verkligen Luleå är tokladdade att vinna här ikväll. Luleå har vunnit 13/25 bortamatcher denna säsong vilket är ett helt godkänt snitt. Luleås form är god med fyra segrar på deras fem senaste matcher.

Inbördes möten:
Även här är det stor fördel Luleå, man har nämligen tagit nio av nio möjliga poäng denna säsong. Tre stycken uddamålssegrar har norrlänningarna stått för mot svenska mästaren. Jag tackar inte nej till ännu en uddamålsseger.

Match: Växjö-Luleå
Spel: Luleå +0 (Insatsen tillbaka vid oavgjort)
Odds: @2.19
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Lycka till vid rygg!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 08 Mars, 2016, 17:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!