Speltips

Speltips AIK-Tingsryd

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-03-09 19:00 Spela här

Speltips AIK-Tingsryd
Land: Sverige Liga: HockeyAllsvenskan
Odds: 2.14 Speltips: Tingsryd +0.5
2016-03-09 19:00 AIK-Tingsryd Tingsryd +0.5 2.14 SHL-Grinder

Mitt senaste spel på Luleå +0 fick ett oerhört tråkigt slut. Luleå hämtade upp ett 3-0-underläge till 3-3 och tar sedan ut målvakten för att gå för tredjeplatsen i serien. Men istället för att avgöra matchen så släpper man in ett mål och vårt spel går förlorat, otroligt tråkigt, men det är så det är!

Det är hur som helst dags för den femte och avgörande matchen mellan AIK och Tingsryd och herregud så spännande det är. I en sån här match anser jag nästintill att man kan släppa allting som har med statistik och historia att göra. I vanliga fall baserar jag mina rekar på hur lagen presterat under året, hur formen är, hur bra man är hemma kontra borta. Men såna här typer av matcher är långt ifrån normala. Ikväll ställs stora mäktiga AIK mot lilla Tingsryd som denna säsongen gick upp i HockeyAllsvenskan utan några förhoppningar alls om att kunna gå såhär långt. Jag tror så otroligt mycket handlar om skallen ikväll, vilket lag som har den största sinnesnärvaron och är där när det gäller. Ikväll tror jag inte det betyder ett dugg vilket lag som kanske är bäst, därför kommer jag spela Tingsryd +0.5 till @2.14 med 3/5 units.

AIK:
AIK kommer till den här matchen med all press på sina axlar. Man hade nu senast chansen att vinna finalserien borta mot Tingsryd men TAIF spelade riktigt stabilt och vann matchen med 3-2. Nu väntar som sagt en helt avgörande match hemma inför ett fullsmockat Hov. AIK vet säkert att många i Sverige tycker att det är otroligt kul att Tingsryd kommer från ingenstans och skräller och nu har goda möjligheter att gå hela vägen upp i SHL. Det är lite som Leicester nu i Premier League. Dem går ju in i varje match utan någon som helst press och vinner många matcher just på grund av det. Att dem kan spela avslappnat mot exempelvis Manchester City som dem körde över med 3-1 på bortaplan. Jag tror att det är lite samma i detta möte att Tingsryd kan gå in med ett lugn mot AIK. Jag är absolut ingen som kan tala för hur AIK känner inför detta möte, men det som jag tror är att AIK känner en otrolig press och en riktig obehaglig känsla inför denna match. Jag tror man går runt och tänker "Vi får inte förlora" istället för "Nu jävlar ska vi vinna".. Är ni med på hur jag tänker? Man kan spänna sig otroligt mycket i ett sånt här möte om man är favorit. Dessutom har AIK haft det rätt så tufft mot Tingsryd denna säsong. Det återstår att se hur det går, men jag anser att AIK är lite väl stora favoriter att vinna.

Tingsryd:
Tvärt emot AIK så tror jag att Tingsryd går in till denna match med en otrolig harmoni i kroppen. Det spritter glädje och förväntan i deras kroppar och jag kan tänka mig hur laddade man är. Ingen hade trott detta, inte ens dem själva. Men nu är vi här. Tingsryd har visat sig stabila hela säsongen och kan ikväll ta ett jättekliv mot SHL. Nu är det en enda liten match kvar sedan är man framme vid ett direktkval till SHL mot Karlskrona. I förra matchen spelade Tingsryd riktigt bra och det gjorde dem även senast på Hovet då man faktiskt lika gärna hade kunnat vinna! Till spelstyrkan, truppen och erfarenheten är självklart AIK storfavoriter. Men eftersom detta nu ska avgöras i en enda match där AIK har sån otrolig press på sig och Tingsryd kan åka dit helt utan press utifrån så anser jag nääästan att Tingsryd är favoriter att vinna denna matchen. Det hade dessutom varit en helt annan sak som jag baserade detta spelet enbart på att AIK har press på sig och att Tingsryd inte har det. Men sanningen är att Tingsryd faktiskt är ett riktigt riktigt bra lag som vilken annan match som helst under säsongen skulle kunna slå AIK borta men då jag ikväll anser att möjligheterna är ännu större än vanligt.

Inbördes möten:
I grundserien så vann lagen två matcher var och nu i finalen så har lagen också vunnit två matcher var. Med andra ord så har AIK och Tingsryd vunnit exakt lika många matcher var. Ikväll avgörs det vilket lag som är det starkaste.

Match: AIK-Tingsryd
Spel: Tingsryd +0.5
Odds: @2.14
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Lycka till vid rygg!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 09 Mars, 2016, 01:39

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
patrhed02 - 2016-03-09 17:22:56

Nope AIK är bättre och mycket svåra på Hovet att slå. Tror det blir 4+2 till AIK