Speltips: Borussia Dortmund vs Tottenham

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2016-03-10 19:00
Land: Tyskland
Liga: EL
Odds: 2.14
Tips: U2,5 mål
U2,5 mål mellan Dortmund och Spurs känns som en bra startposition i kvällens Europa League-match.

Första mötet av två alltså. Kanske idiotiskt att testa ett underspel på Dortmund, som gjort smått osannolika 61 baljor på årets 19 hemmamatcher. Men jag har feeling för att det här blir rätt tajt. Det är trots att en ganska stor skillnad på första och andramatchen i ett dubbelmöte. I en förstamatch blir det sällan det där galna chansbytandet på slutet då ena laget måste gå all in. Snarare är det så att lagen kan uppträda rätt försiktigt, framför allt på slutet, eftersom ett extra insläppt mål kan bli rejält ödesdigert. Båda lagen kommer från tuffa matcher i helgen och båda krigar om titeln. Så även om EL prioriteras är det inte så att den går före allt annat i det här skedet.

Med det sagt: Dortmund kan alltid spela matcher som innehåller 5-6 mål, om de kommer rätt in i saker och ting. Här tror jag dock det blir tajt.

Spurs har statistikmässigt Premier Leagues bästa försvar. Håller Pochettino högt (ni som brukar läsa här minns kanske att jag lyfte fram Spurs som en rejäl titelkandidat redan runt jul/nyår). Han är rätt så slug, räknar med att han har rejäl respekt för Dortmunds hemmaspel och har en plan för att kväva deras offensiv så gott det går. Ju längre det står 0-0, desto bättre.

Tottenham får klara sig utan Delle-Alli och Eric Dier, vilket är två avbräck, helt klart. Alli kreativitet i offensiven och Diers bollvinnande i defensiven. Vilken elva Pochettino väljer är halvsvårt att sia om:

“We try to pick the best players for different games, the Europa League and Premier League are our only priorities,” he said. “This is a period when it’s tough for the players and you need to rotate.

“It’s difficult to play every game with the same team. The important thing is to have a bigger squad. The starting 11 is the best team we can pick to try to win the game.”

Startelvan blir väl något sånt här:

Lloris; Walker, Alderweireld, Wimmer, Davies; Mason, Dembele; Chadli, Eriksen, Lamela; Kane.

Dortmund är skadefria. Har den senaste tiden varit lite mindre sprudlande (8 av senaste 10 matcherna i alla tävlingar har gått u2,5). Skapade inte jättemycket mot Bayern München i helgen heller. Lär väl starta ungefär enligt följande:

Burki, Piszczek , Subotic, Hummels, Schmelzer, Weigl, Gundogan, Kagawa, Mkhitaryan, Aubameyang, Reus.

Jag räknar med att Dortmund har en del respekt för Spurs omställningar också. Finns ett par Spursgubbar som kan hota rejält och i Europaspelet gör ett insläppt mål på hemmaplan rätt ont.

Därför tror jag inte det här blir det där sprudlande spelet en kanske tror när en bara ser på lagnamnen. Min känsla är att det blir hyfsat tätt och tajt, därför känns undern som en bra startposition. Spelar du live kommer det säkert finnas möjligheter att sälja av spelet om du skulle behöva, alternativt köpa ö2 eller ö1,5 mål.

  Borussia Dortmund vs Tottenham
Spela på Speltips Borussia Dortmund vs Tottenham
Polsater - 9 Mars 2016 - 23:18
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:00  Pistons - 76ers
Basket - NBA - 1 hcp -3,5
1.90
02:30  Eagles - Redskins
Amfotboll - NFL - 1 hcp -3,5
1.73
16:00  Pouille - Ofner
Tennis - ATP Wien - Ofn hcp +4,5 games
1.79
16:00  R Vityazi - D st Petersburg
Ishockey - MHL - 2 hcp -1,5
2.00
16:00  R Vityazi - D st Petersburg
Ishockey - MHL - 2 hcp -1,5
2.00
17:00  Federer - Tiafoe
Tennis - ATP Basel - Tia hcp +5,5 games
1.77
18:00  Sousa - Del Potro
Tennis - ATP Basel - Sousa
4.90
20:00  Winterthur - Biasca
Ishockey - Swiss League - 1
2.00
20:45  Inter - Sampdoria
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +1,5
1.70
18:00  Khachanov - Tsonga
Tennis - ATP Wien - Khachanov
4.00
21:05  Tottenham - West Ham
Fotboll - Carabao Cup - 2 asian hcp 0
5.25

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming