Nu är vi i brygga, Örebro Hockey. Vilket jag inte alls kunde se efter en period i torsdags.
Det var nästan så Markko Anttila helt på egen hand ledde med 1-0 efter första 20. Så bra var han. Och så stabilt och tryggt hade Örebro genomfört matchen så långt.
När sedan 2-0 kom tidigt i den andra perioden så var jag redan på planet hem för en kommande kvartsfinalserie.
När sedan allt vände på en femöring.
En till synes stenklar seger förbyttes till förlust, 2-3.
Och vilka som kommer med mest energi till här returmötet efter hur det utspelades senast, den är ingen våga gissning att det stavas HV71, som dessutom har sin lördagspublik i ryggen.

Inte bara nog att Örebro kommer hit med vetskapen att de tappade allt senast, och att det är tack och adjö vid förlust, så brukar det det gå allt annat än bra nere i Jönköping.

Den här säsongen:

HV71 v Örebro 7-2
HV71 v Örebro 4-1

I fjol:

HV71 v Örebro 5-4
HV71 v Örebro 4-3 (sd)

Faktum är att Örebro bara har vunnit borta mot HV71 vid ett enda tillfälle.
4-2 den gången. I en match som inte gällde någonting överhuvudtaget då Örebro redan var klart för kval och HV71 var fast cementerat på en tiondeplats i tabellen. Ungefär vid den här tiden på året.
Då passade det att vinna.
När det gällt något. Då har det gått åt pipan varenda gång.
Och kikar vi på resultaten i Jönköping de senaste säsongerna så har HV71 löst 2,5-linan vid samtliga fyra tillfällen. Dessutom med bred marginal bortsett från suddensegern.

Jag känner så här, att ska Örebro dra det här till en tredje match. Då kommer det krävas minst tre mål för att hålla den drömmen vid liv.
Tyckte det var ett riktigt bra driv i HV-grejerna under den andra halvan av matchen senast och det lär väl se likadant ut nu - upphöjt till något mer - eftersom att det är ett hemmabetonat ishockeylag.

HV71 kommer att göra minst tre, så måtte Örebro göra lika många, om hjärtat får vara med och säga sitt.
Även om jag håller det som mindre troligt efter vad som skedde senast ...

This is the stats tab
This is the post tip