Speltips

Speltips Södertälje v Sundsvall

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-03-13 16:00 Spela här

Speltips Södertälje v Sundsvall
Land: Sverige Liga: Kvalserien
Odds: 2,70 Speltips: 1
2016-03-13 16:00 Södertälje v Sundsvall 1 2,70 holms

Knallstart för både Södertälje och Sundsvall som inledde kvalserien på bästa möjliga vis med varsin trea i varsin trasslig bortamatch.

Snyggt så det förslår.

Men skönast tror jag nog ändå att det var för Södertälje som spelat med sån enorm press på sig under säsongen från fans och sponsorer att genast ta klivet upp i HA igen.
Att de dessutom haft ett bortaspel som hackat en del, och nu fick vinna säsongens (hittills) viktigaste bortamatch, det måste gett en jätteboost för självförtroendet.
Och man gjorde det på ett sätt som verkligen andas kvalseriehockey. Cyniskt, genomtänkt och Troja/Ljungby var egentligen aldrig i närheten.
Med DEN starten av den här kvalserien för SSK, då en stor tyngd släppt från axlarna, då blir de naturligtvis livsfarliga över hela vägen.

Om man haft problem borta så har det gått desto bättre hemma under säsongen då man med ett bra publiktryck (med den nivån mått mätt) i ryggen inte gått på speciellt bra många minor.
Eller, för att vara ärlig: Knappt någon överhuvudtaget.
Kommer till den här hemmapremiären helt ordinarie sånär som på Daniel Andersson som kommer att stå över.
Då finns det spelare med kvalité så det räcker och blir över för att besegra den allsvenska superjumbon, som faktiskt inte hör hemma i Hockeyallsvenskan.

Men som sagt.
Sundsvall vann också i sin premiär. Borta mot Asplöven. Och jag är den första att erkänna att jag inte kunde se den komma någonstans.
Hur gick det egentligen till?
Kan saxa ett textstycke här:

"Asplöven föll i premiären av kvalserien av HockeyAllsvenskan. Ett effektivt Sundsvall tog tillvara på sina lägen och vann med 4-1.

- Tyvärr är vi för omständiga och de fick oss dit de ville säger Robin Lindqvist direkt efter matchen.

Trots en förkrossande skottstatistik kunde Sundsvall avgå med segern i premiären av kvalserien. Asplövens enda målskytt blev Jesse Jyrkkiö när han reducerade i den andra perioden.

Gästerna var sylvassa i numerärt överläge och gjorde två mål i den spelformen. De fick också en drömstart i matchen när de tog ledningen i inledningen av första perioden. När sedan hemmalaget bjöd på 0-2 i sitt numerära överläge blev det tungt för Haparandalaget, som hade de mesta av spelet.

- Det var psykologiskt tungt. De har en målchans i den andra perioden och då blir det mål säger Lindqvist som är kritisk till den egna insatsen"

Och så är det ju.
Ibland slår blixten ned. Och den här gången skedde det i Haparanda.

Nu lär det bli en helt annan femma när det kommer ett Södertälje som lärt sig spela så som Sundsvall helst gör.
Att försöka slå om och attackera på ett lag med spelarna på rätt sida av pucken, det är inte direkt något Svallet är en fena på. Eftersom de så sällan fått vara med om det.

2,70 - 4,50 - 2,15, så sitter siffrorna.
Personligen hade jag vänt på dessa, rakt av.
Således inte mycket att fundera på var degen ska in ...

holms - 12 Mars, 2016, 20:36

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
NCA - 2016-03-13 11:14:25

2.15 på o2.5 mål på SSK tycker jag smakar mumma (dessvärre hos Expekt )

robfri - 2016-03-13 00:08:48

Korrigerar lite åt dig eftersom du inte gjort jobbet. Christofer Blid saknas för SSK, enligt mej (som ssk-supporter) deras bästa spelare efter Anton Holm. Dock ska sägas att han inte spelat sista ca 10 matcherna pga skada säsongen ut. De hade en förhoppning att återfå honom inför kvalserien, men skadan var värre än befarat.

Vad jag tror om din rek? Du är rätt på det, Sundsvall är fel favorit. Waltin vet hur man ska gå igenom en kvalserie, tight bakåt. Hemma är vi starka. Inte många fadäser denna säsong där.

5-2.