Speltips

Speltips Sarpsborg 08-Haugesund

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-03-13 18:00 Spela här

Speltips Sarpsborg 08-Haugesund
Land: Norge Liga: Tippeligan
Odds: 2,63 Speltips: DNB 2
2016-03-13 18:00 Sarpsborg 08-Haugesund DNB 2 2,63 rekarconny

Får väll ta och börjar med att be om ursäkt över gårdagens förlust spel ifrån norska ligan på Rosenborg som inte alls kom upp i nivå. Samtidigt som Odd gör en bra match och ligger rätt i positionerna den förlusten sved på kontot men men nu är det bara kasta och glöm den matchen och gå in på nästa denna söndag mellan Sarpsborg och Hauge

Ett Hauge som jag tror kommer bli bättre i år än ifjol samtidigt som jag tror Sarpsborg kommer ha problem i år. Känns som Hauge kommer bli mer som ett lag nu när stjärnan Gytkjaer lämnade för RBK

Man har haft en stor förändring i truppen och låtit 12 spelare lämnat och har tagit in 9 nya.

Av de som lämnade är det fyra spelade som lirade majoriteten utav matcherna.
FW Gytkjaer 30 matcher 10 mål
FW Diedhiou 29 matcher 9 mål
MF Christensen 28 matcher
FW/MF Bamberg 25 matcher 1 mål
Finns även tre spelare i from av Björnbak DF,Nilsen DF & Haukås MF som gjort 18, 10 och 19 matcher för klubben.

Men Dessa har ersatts utav Tubic DF som varit stabil på försäsongen, Miljeteg som kommit tillbaka efter utlåning och har hittat målet fått lirat FW eller MF. Tronstad som hämtades från England har hållt ihop mitten. Hämtat in två Nigerianer som ser intressant ut en back som har gjort det bra och en forward som gjorde ett hattrick sin första match för klubben då provspelade han innan Hauge bestämde för att ta in han i årets trupp.

Detta års Haugesund känns intressant och bättre än ifjol om jag får säga mitt känns mer som ett lag som jag nämnde innan trots att man förlorar sina två bästa målskyttar iform av Gytkjaer och Diedhiou
Man spelar någon form av 3-5-2 där man har varit ruskigt bra bakåt som man har hittat två riktigt härliga backar i Ekong och Tubic som har börjat säkert och stabilt bakåt ska bli intressant att se hur dom kommer gå under säsongen och framåt gör man mål det med ju eller vad sägs om siffrorna

8 matcher 3-2-1 20-3 +17

Mot lagen
F Dnipro
O Brann, Vard Haugesund
V Viking, Hödd och Sandnes senast
Stord, Sogndal

Visst kanske Inga jättelag förrutom Dnipro då men då hade inte Tubic kommit in i laget och man förlorade matchen bara med 1-0 ska tilläggas. Man har mött 3 konkurrenter och gått segrande i två av dessa. Jag tycker tvåan i detta mötet ser intressant ut för hoppas vi nu ner till hemmalaget då Sarpsborg som har detta resultatet i träningsmatcher.

5 matcher 1-0-4 6-8 -2
F Göteborg, Lilleström,Start och Kazan
v Bodö/Glimt senast
Nu ska tilläggas att man har mött bra mycket bättre motstånd än dagens bortalag och man har lyckats vinna en och det var i deras senaste match mot Bodö när man vann 4-0 i detta mötet men här kommer det intressanta man har haft en stor truppförändring även dom och har förlorat eller gjort sig av med 9 spelare och tolv har kommit in det som är intressant här är att man har förlorat en viktig kugge på varje position.

Kerr i målet som stod för en riktigt stabil säsong och räddade Sarpsborg i en del matcher stod 23 av lagets 30 matcher
Den duktiga mittbacken Nordvik som var ett hot på fasta situationer och gjorde 3 mål på sina 26 matcher.
En intressant spelare i Zajic som även han har försvunnit som kunde förändra en match bild med sina tekniska egenskaper spelade yttermitt och en poängspelare för laget spelade 28 matcher gjorde 6 mål vilket var flest i laget. Gick även som anfallare i vissa matcher då man saknade trotjänaren Morten Wiig som gått till Bodö i år. Wiig gjorde 20 matcher och nätade 5 gånger detta var en ledarfigur för laget och hade hjärta för klubben. Dessa är tunga tapp enligt mig.

Men för att ersätta dessa har man tagit in Östbo ifrån konkurrenten Viking i kassen och visst han är nog ett bra alternativ till Kerr så kommer kanske inte märkas så mycket på den positionen kanske. Men tycker däremot inte man hittat någon bra ersättare till Nordvik men man har tagit in en från Island en från Åsane divisonen under och en från free transfern som samtliga är uttagna i 18 mannatruppen.
Ersättare till poängspelarna Wiig och Zajic då? Ja man har hämtat in Hovda från Kalmar men ingen poängspelare men är riktigt stark på knoppen och ett hot där kan han ju bli men mer en defensiv krigare.
Lindberg tror det är den gamla ljunkskile spelaren Lindberg och visst han gjorde väll ett antal poäng kan mycket väll fixa några poäng i år. Sen har man plockat in den intressanta Nielsen från Ob här har du han som ska ersätta Zajic. Han kommer göra lite assist men vem ska han assistera till kan inte hitta någon som kommer göra målen liksom.

Tabellen ifjol

11.Sarpsborg 8-10-12 37-49 -12 34p
12. Hemma 6-3-6 22-26 -2 21

12. Hauge 8-7-15 35-52 -17 31p
8. Borta 5-2-8 14-25 -11 17p

Hälften av lagets mål är sålda i Sarpsborg men tror man kommer bli ett bättre defensivt lag i år men dom kommer behöva några omgångar att spela ihop sig på tror jag då det sett lite virrit ut i vissa matcher. Då tror jag mer på Haugesund där jag ser fler intressanta Nyförvärv. Visst man har förlorat 23 utav lagens 35 mål vilket kanske inte är så bra men kollar vi försäsongen då så har man på 8 matcher alltså gjort 20 mål och har kommit igång ordentligt med målskyttet och hittat spelare som kommer kunna ersätta spelarna man har förlorat/sålt.

Det som talar för spelet enligt mitt tycke är att jag tycker Haugesund har spelat stabilt bakåt och man har levererat framåt. Vilket Sarpsborg har och jobba på och man känns mer samspelta på något vis. Visst man ska inte kolla för mycket på träningsmatcher för det sker ju många byten man försöker hitta laget liksom vilket gör att matcherna dör oftas och bli tråkiga men man har hittat nätet i Haugesund som jag tror kommer överraska många i år 0-2 till Haugesund och jag är glad och nöjd

Rygga på fri vilja men jag kan inte blunda på oddset 2,63 på DNB 2 kommer även testa raka till 3,6

OverAndOut ConnyKula

rekarconny - 13 Mars, 2016, 15:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!