Speltips

Speltips AIK vs Hammarby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-03-15 18:30 Spela här

Speltips AIK vs Hammarby
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 2.0 Speltips: AIK -0,5
2016-03-15 18:30 AIK vs Hammarby AIK -0,5 2.0 Polsater

Tror AIK klarar av att besegra Hammarby i cupkvartsfinalen på Friends på tisdagen.

Ett riktigt hett Stockholmsderby fullbordar kvartsfinalspelet i Svenska Cupen. AIK tar emot Hammarby på Friends gräs. Båda lagen vann sina grupper.

AIK gick rent i en rätt svag grupp. Besegrade Varberg och Falkenberg på hemmaplan med knappa siffror, men sett till målchanser och spel borde de nog vunnit större. Har inför den här säsongen tappat Goitom, en supernyckelspelare som låt bakom det mesta i AIK:s offensiv i fjol. På plussidan har klubben dock fått in bland andra:
- Denni Avdic (vann allsvenska skytteligan 2010, men har haft dystra år i utlandet sedan dess. Hög kapacitet dock, men förmodligen ingen 90-minutersspealre än).
- Eero Markkanen (något av en succé i sin förra sejour. Bra potential, men inte i toppform).
- Ahmed Yasin (en bra allsvensk spelare. Stabil).
- Affane (talang som sett väldigt spännande ut på försäsongen. Kan bli en positiv överraskning i år).

Lägg till att Niclas Eliasson börjat blomma ut och att flera andra unga spelare (Saletros, Sonko-Sundberg, Gravius, Nikolic, Hauksson m.fl.) blivit ett år äldre och bättre. Känns som en garanti att laget finns med i den absoluta toppen även i år. Har tidigare haft lite skadeproblem, men inför den här har Alm i stort sett en full trupp att tillgå:

Uttagna spelare:
2 Haukur Hauksson, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 7 Fredrik Brustad, 8 Johan Blomberg, 10 Denni Avdić, 11 Eero Markkanen, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 15 Sauli Väisänen, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 19 Ahmed Yasin, 21 Daniel Sundgren, 24 Stefan Ishizaki, 26 Jos Hooiveld, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 31 Christos Gravius, 35 Patrik Carlgren (mv), 39 Amin Affane

Det ska dock sägas att både Ishizaki och Ofori dras med en del problem och båda är tveksamma till spel. Etuhu är i England av personliga skäl. Så det kan bli Gravius (18 år) + Saletros (19 år) centralt.

Bajen saknar Israelsson och Persson, vilket är två centrala fältare. Håller framför allt Israelsson som en riktigt viktig spelare, hans förmåga att fylla på i boxen är ett viktigt verktyg för Bajens del. Persson är ju lagkapten och normalt given, så han lär saknas också.

Kennedy har dragits med en del skadebekymmer och deltog alltså inte mot DIF i förra helgens derby. Hur frisk är han nu? Och i vilken form? Positivt för Bajens del är att Melker Hallberg är tillbaka efter att ha varit avstängd mot DIF.

Jag trodde en hel del på Hammarby i derbyt mot DIF. Ska sanningen fram hade det nog mer att göra med vilka spelare Djurgården saknade, snarare än att Bajen sett starka ut. Söderbrödernas defensiv har varit rätt skakig, inte minst på fasta - där AIK brukar vara starka - och offensivt sprudlar det inte direkt heller. Gjorde visserligen tre baljor mot DIF, men känslan var att målen kom lite från ingenstans (två på fasta och ett distansskott efter vunnen andraboll). Så värst många målchanser skapades inte i övrigt.

Jag håller AIK som snäppet bättre. Tycker laget känns mer färdigt, stabilt och komplett än vad Bajen gör. Lägg till att matchen spelas på Friends gräs, till skillnad från parodimattan på Tele2 där Bajen normalt håller till. På Friends är AIK ruskigt starka (13-1-1 i fjol var klart bäst i serien).

Tycker AIK ska ha bra chans här, 2.0 ggr degen är bra betalt.


Polsater - 14 Mars, 2016, 20:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!