Speltips Västerås SK-Villa/Lidköping

Sport: Bandy
Spelstopp: 2016-03-19 16:00
Land: Sverige
Liga: SM-final
Odds: 2,50
Tips: 2
SM-final i bandy på Tele2 Arena. Svensk idrott när den är som bäst. Folkfest de luxe!
Först ska sägas och det hymlar jag inte med: Villa är mitt lag!

Men jag ska försöka vara så objektiv det går. Jag har följt Villa i vått och torrt sen tidigt 1970-tal och man har vant sig vid att Villa alltid är som sämst när det gäller som mest. Men nånting har hänt på senare år. För sju år sen bestämde Villa sig för att vara ett stabilt topp-4-lag och därefter har man prenumerat på semifinalplats i slutspel. Kryddat med två finaler inkl årets. Innan dess åkte Villa ständigt ut redan i kvarten. Villas signum genom åren har varit vass offensiv och tveksamt försvarsspel.
Detta har definitivt förändrats på senare år. Även om Villas mest tongivande spelare är offensiva spelare så har försvaret sett allt bättre ut o man släppte in minst mål i grundserien.
Villa har också genom åren varit ett typiskt hemmalag, men denna säsong har bortaspelet varit väldigt starkt. Slagit både VSK o SAIK på bortais i grundserien.

VSK var lite bättre än Villa i grundserien. Skiljde två poäng. Dock vann Villa båda de två inbördes mötena: 9-3 hemma och 5-2 borta.

I slutspelet tycker jag dock Villa har varit starkare. Körde över Vetlanda i tre raka i kvarten, medan VSK hade tuffare matcher mot Vänersborg, även om det blev 3-0 i matchserien. I semifinalerna fick VSK slita mer än Villa. VSK förlorade både match två och tre med stora siffror mot SAIK. Undrar hur det gått om Daniel Mossberg inte missat de två sista matcherna pga avstängning?
Villa imponerade mot Bollnäs och kunde mycket väl vunnit i tre raka. Slarvade dock bort en 7-4-ledning i match två borta.

Villa har sluppit sjukdomar i laget hela säsongen och till och med Tim Persson (befarades missa resten av säsongen pga skada) är tillbaka i full träning och kan spela på lördag. Tims skada var ju anledningen till att Magnus Muhrén gjorde lyckad comeback.

Villas gamla radarpar Johan Esplund/Daniel Andersson valde att tacka nej till VM. Båda prioriterade Villa och med den givna målsättningen: SM-guld!

Jag tycker att Villa har fler matchvinnartyper än VSK: skyttekungen David Karlsson (minst 50 mål i elitserien sju senaste åren!), skridskovirtuosen Daniel Andersson, spelgeniet Johan Esplund och jokern Magnus Muhrén.

Det pratas om upp till 15.000 Villafans på Tele2!

Spelbolagen håller VSK som favoriter, men jag tycker att Villa är minst lika bra och denna gången tror jag Villa bryter förbannelsen och 2,50 är taget!!!


EDITERAD 2016-03-16 14.45:13
Spela på Västerås SK-Villa/Lidköping hos Nordicbet
Spela nu
Villa - 16 Mars 2016 - 14:45
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: